Bucurie la Turburea, copiii de 13 ani în finală la Cupa Satelor

Federaţia Română de Fotbal a anunţat marţi, pe site-ul oficial, că echipa de copii de 13 ani, reprezentantă a comunei Turburea, localitatea de origine a marii atlete Constantina Diță-Tomescu, a câștigat turneul regional din Cupa Satelor U13, organizat în week-end la Ișalnița.

„Pe o ploaie mocănească, dar cu zâmbetul pe buze și cu îndârjirea pe care doar pasiunea adevărată pentru fotbal o conferă, aproape 100 de copii, băieți și fete, s-au luptat pentru un loc în finala primei ediții Cupa Satelor, la Ișalnița”, informează FRF.

Turneul regional, coordonat de președintele AJF Dolj Horațiu Stănescu, a adus la start echipele din Turburea (Gorj), Teișani (Dolj), Izvoru Bârzii (Mehedinți), Olanu (Vâlcea) și Dobrosloveni (Olt). Cele 5 echipe au jucat în 2 grupe, una de 3 echipe și alta de 2 echipe, în finală reușind să se impună, în fața doljenilor, reprezentanta Gorjului, echipa din Turburea.

O prezență inedită a reprezentat-o echipa din Olanu (Vâlcea), pregătită de fosta mare handbalistă a echipei naționale, Roxana Gheorghe.

Echipele calificate în faza finală a Cupei Satelor sunt: Dumbrăvița (Timiș), Cumpăna (Constanța), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Rudeni (Ilfov), Turburea (Gorj) și alte două finaliste se vor alătura în urma turneelor regionale găzduite de județele Bistrița-Năsăud și Mureș.

Faza finală se va desfășura în perioada 9-12 mai 2019, câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor urmând să însoțească echipa națională de fotbal a României în deplasarea din Norvegia (preliminariile Euro 2020), pentru o experiență unică alături de tricolori. Locurile 2 și 3 vor beneficia de un program VIP la partida România-Spania din preliminariile aceleiași competiții.

Cupa Satelor este o întrecere nouă, competiție la a cărei primă ediție s-au înscris deja peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele și comunele României. Aceștia vor împărtăși pasiunea și talentul lor pentru fotbal în fazele locale, regionale și finale ale Cupei Satelor, toate organizate în mediul rural.

Galerie foto


Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: