Papură, contract până în vară la Craiova

Noul antrenor al Ştiinţei, Cornel Papură, va fi prezentat oficial la U Craiova într-o conferinţă de presă care va avea loc marţi. Papură va semna un contract până în vară cu obiectivul de a califica echipa în preliminariile cupelor europene şi de a termina pe minim locul trei în Liga 1.

Patronul craiovenilor, Mihai Rotaru, a anunţat luni care sunt obiectivele trasate noului antrenor. Corneliu Papură are obligaţia de a califica echipa în preliminariile cupelor europene şi de a termina pe minim locul trei în Liga 1.

Omul cu banii din Bănie a spus că nu se pune problema să vină un alt antrenor, după ce s-a speculat că Eugen Neagoe, Victor Piţurcă sau Mirel Rădoi ar fi variante de preluare a echipei: "În acest moment avem antrenorul principal. Se numeşte Cornel Papură. El lucrează de şase ani în cadrul clubului. A contribuit la 70% dintre jucătorii aduşi până acum la club. Nu avem de gând să discutăm cu niciunul dintre antrenorii propuşi de presă. Avem antrenor principal, toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru. Noi credem în Cornel Papură. Vom trage o concluzie după, sperăm noi, finala Cupei României. Avem încredere că putem întoarce rezultatul la Ovidiu. Avem antrenor principal, e punct! Nu avem altă variantă. Corneliu Papură are investită toată autoritatea din cadrul clubului. Nu avem de gând să contactăm alt antrenor în următoarea perioadă. El a fost director sportiv la echipă. El i-a adus pe Mitriţă, pe Donkor... Contractul lui e valabil până în vară. Obiectivul este minim locul 3 în campionat şi câştigarea Cupei României. Domnul Papură ştie echipa foarte bine. Îl consider unul dintre cei mai bine pregătiţi antrenori din Liga 1. Pregătirea fizică nu e treaba mea. Eu pun antrenorul şi după am terminat. Dacă nu intrăm în preliminariile cupelor europene, sezonul este un eşec pentru noi", a spus Mihai Rotaru, la DigiSport. Rotaru a mai precizat că tot stafful exsitent până acum la U Craiova va rămâne alături de Cornel  Papură.

Noul tehnician al Craiovei a fost până anul trecut antrenorul echipei satelit a Craiovei, iar în prezent se ocupa de scouting. Papură este în cadrul clubului încă din 2013, de la reînfiinţarea CS Universitatea Craiova, el activând pe diverse funcţii, majoritatea legate de scouting şi de copii şi juniori. A mai antrenat în cariera sa pe ALRO Slatina, în liga secundă. Component al echipei care a câștigat eventul din 1991 și al echipei Naționale la Campionatul Mondial din 1994, este absolvent al licenței UEFA PRO și lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori și director sportiv.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: