Energeticianul a ajuns la al şaselea antrenor

Viorel Tănase a condus marţi dimineaţă primul antrenament al celor de la Energeticianul. Fost antrenor la FCSB, acesta este cel de-al şaselea tehnician care va pregăti echipa din Petroşani în acest sezon, după Cristian Dulca, George Zima, Marin Tudorache, Bogdan Andone şi Emil Szolomajer.

Situaţia tensionată de la Energeticianul, apărută după meciul cu Dacia Unirea Brăila, când George Zima a declarat că nu mai vrea să fie antrenorul echipei, s-a rezolvat luni prin numirea noului antrenor, Viorel Tănase.  Echipa din Petroşani a intrat, de la începutul anului, într-o perioadă neagră şi nu a mai obţinut nici o victorie timp de nouă etape.

După 30 de etape, Energeticianul a ajuns pe locul 14, la doar trei puncte de locurile retrogradabile.

Salarii blocate şi jucători în grevă

Rezultatele sub aşteptări i-au făcut pe conducători să blocheze ultimul salariu, jucătorii fiind revoltaţi.  

Înfrângerea suferită pe final în meciul de pe teren propriu, 0-1, cu SSC Farul, a alimentat tensiunile din vestiar, iar jucătorii au pus la cale un protest la mijlocul săptămânii trecute, după cum a informat liga2.ro. Chiar înainte de deplasarea către Brăila în etapa intermediară, Daniel Lung şi colegii au refuzat să urce în autocar, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariul de trei săptămâni. După numeroase discuţii, s-a plecat către oraşul de la Dunăre, iar sosirea a avut loc la două ore după miezul nopţii.

Răzmeriţa a ţinut şi a doua zi, în meciul cu ultima clasată din Liga 2, unde jucătorii nu s-au omorât cu firea pe teren. S-a văzut şi pe tabelă, acolo unde, la pauză, rezultatul era deja în favoarea Daciei Unirea, 2-0, dar diferenţa putea fi şi mai mare, fiindcă gazdele au irosit un penalty.

Zima a anunţat că pleacă după meciul de la Brăila

La finalul meciului de la Brăila, nemulţumit în primul rând de înfrângerile cu Farul şi Dacia Unirea, dar şi de revolta jucătorilor şi încercarea de a nu face deplasarea, antrenorul George Zima le-a urat succes mai departe jucătorilor şi l-a anunţat pe finanţatorul Nicolae Sarcină că nu mai vrea să continue la echipă. Ruptura se produsese încă de la pauză, fiindcă în partea secundă a meciului acesta nu s-a mai ridicat de pe bancă, iar indicaţiile au fost date de antrenorul cu portarii, Emil Szolomajer.

Zima s-a ţinut de promisiune şi nu s-a mai prezentat în faţa jucătorilor la antrenamente şi a mers la Târgu Jiu pentru a se întâlni cu Nicolae Sarcină să vorbească despre reziliere. În acest context, un singur meci, atât a îndeplinit cu adevărat rolul de antrenor principal Emil Szolomajer la Energeticianul. El era de fapt antrenorul care în acte avea această funcţie, însă în practică i-a fost secund lui George Zima. Szolomajer a condus de pe bancă jocul cu Ripensia, pierdut duminică, pe teren propriu, scor 2-3, ca apoi să fie înlocuit cu Viorel Tănase.

Luni, conducerea clubului a ajuns la un acord cu fostul antrenor secund al lui Nicolae Dică de la FCSB, Viorel Tănase, cel care ultima dată a fost antrenorul principal la FCSB, doar în acte. Marţi dimineaţă acesta a condus primul antrenament oficial la Energeticianul.

Fostul mijlocaş, originar din Galaţi, şi care în cariera sa a jucat pentru Oţelul, Dinamo, Maccabi Netanya şi FC Argeş, a antrenat până acum echipele Oţelul II, Dunărea Galaţi, Farul Constanţa, Oţelul, CS Bacău, CNS Cetate Deva şi FCSB.

Vizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: