Există viitor pentru CSM. Fete de la CNTV merg la olimpiadă

Fetele de gimnaziu din echipa de baschet feminin a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu s-au calificat la Faza Finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. După ce şi baschetbaliştii de la CNTV au obţinut o performanţă similară, primarul Marcel Romanescu a afirmat că tinerii care merg acum la fazele finale ale olimpiadelor şcolare reprezintă viitorul CSM Târgu Jiu.

Baschetbalistele de gimnaziu pregătite de profesorul Bogdan Rădulea au câştigat în week-end turneul de zonă care a avut loc la Târgu Jiu. La fel ca şi baschetbaliştii de la CNTV, şi fetele de la echipa de baschet a colegiului „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu s-au calificat în finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Turneul de Zonă s-a desfășurat în sala de sport a CNTV, la întreceri luând parte reprezentantele județelor Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș și Gorj. La întreceri a asistat şi primarul Marcel Romanescu, care a transmis felicitări pe pagina de facebook echipei feminine a CNTV pentru performanţa obţinută în premieră pentru judeţul Gorj: ”Felicitări echipei de baschet-fete din învățământul gimnazial de la la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Victoria din faza zonală le-a propulsat în etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și a demonstrat, încă o dată, valoarea sportivilor târgujieni.  Felicitări și domnului antrenor Bogdan Rădulea, cel care le-a pregătit pe sportive, contribuind hotărâtor la acest rezultat frumos”.

Edilul Municipiului Târgu Jiu a mai precizat că meciurile la care a asistat şi performanţele elevilor de la CNTV l-au convins că noul CSM va avea sportivi de excepţie: „Meciurile disputate, în sala nou renovată a colegiului, mi-au întărit convingerea că vom avea sportivi de excepție la CSM, unde, de altfel, sunt convins că jucătoarele de la „Tudor Vladimirescu”  vor activa cât de curând. Am participat, în ultima perioadă, la mai multe competiții sportive cu rezultate de excepție ale copiilor noștri. Am ajuns, astfel, la concluzia că CSM Târgu Jiu va avea un viitor frumos. Nu ducem lipsă de copii talentați care vor contribui, fără îndoială, la o dezvoltare fără precedent a sportului gorjean”.

Elevele profesorului Bogdan Rădulea, care au realizat pentru prima dată în Gorj o astfel de performanţă la nivel de gimnaziu, sunt:  Ștefania Ardereanu, Giulia Lungescu, Bianca Bodescu, Alexia Moșteanu, Teodora Țîrcă, Carla Surcel, Ada Moescu, Ștefania Buju, Daria Berca și Ștefania Stoica.

Echipa de baschet fete dde gimnaziu a CNTV urmează acum să participe la Faza Finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet feminin gimnazial, turneul final urmând să se desfăşoare în luna mai, la Izvorani.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: