Budincă fină cu brânză dulce și bucățele de fructe

Ingrediente necesare: 400 g brânză dulce de vaci – cu cât este mai grasă, cu atât mai fină va ieși budinca, 3 ouă medii, 60 g smântână fermentată sau iaurt natural – dacă brânza este foarte umedă, nu adăugăm acest ingredient, 80 g miere (sau alt îndulcitor), 60 g amidon de porumb (sau făină de ovăz, orez, grâu), 1 praf de sare, 1 linguriță extract de vanilie, fructe după gust.

Ingredientele să fie la temperatura camerei. Folosim o tavă de chec, de 11*24 cm.

Mod de preparare: Ungem tava cu unt și o presărăm cu griș. Punem brânza într-un mare. Adăugăm smântâna, ouăle, sarea, vanilia, mierea, amidonul și pasăm totul până la omogenizare. Dacă nu aveți blender, treceți în prealabil brânza printr-o strecurătoare măruntă.

Transferăm compoziția în tava pregătită. Uniformizăm, așezăm fructele pe suprafața aluatului, presându-le ușor fără să le scufundăm complet.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade, pentru 25-30 minute sau până devine aurie. După coacere, mijlocul budincii va tremura ușor, dar va fi elastic. După răcire, își va menține bine forma.

După ce budinca se răcește complet în tavă, o scoatem pe un platou și o pudrăm cu zahăr pudră. Servim budinca cu miere, sos dulce sau dulceață.

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: