Gogoșari în sos de roșii, o delicatesă pentru iarnă

Gogoșarii în sos de roșii pentru iarnă reprezintă o delicatesă din categoria salate și tocane. Reţeta este perfectă alături de friptura preferată, dar și adăugată în mâncăruri diverse sau alături de alte garnituri.

Această rețetă de gogoșari în sos de roșii pentru iarnă este una foarte simplă și rapidă, fiind ușor de preparat și conservat. Mai mult îți garantează un preparat excelent pentru sezonul rece, sosul dulce-acrișor, dar și aroma gogoșarilor completându-se perfect.

Foarte important în prepararea acestei salate de gogoșari în sos de roșii sunt în primul rând gogoșarii. Alege gogoșari proaspeți, bine copți, cărnoși. Dacă gogoșarii sunt vechi și trecuți riști ca salata să capete un gust amar.

Ingrediente: 1kg gogoșari, 100ml ulei, 100ml oțet, 100g zahăr, 200g suc de roșii, o lingură piper boabe,  3 foi de dafin, sare.

Mod de preparare: Spală gogoșarii în câteva ape, curăță-i de semințe și cotor apoi taie-i felii subțiri lungueţe. Lasă gogoșarii feliați deoparte și într-o cratiță potrivită amestecă toate celelalte ingrediente, respectiv uleiul, oțetul, zahărul, sucul de roșii, piperul boabe, foile de dafin și sarea.

Pune cratița la foc potrivit și amestecă până când ingredientele sunt bine omogenizate, zahărul se dizolvă și începe să se formeze un sos. După ce sosul dă în câteva clocote adaugă gogoșarii feliați și amestecă bine. Pune capacul cratiței și lasă ardeiul să se înăbușe bine, aproximativ 10 -15 minute şi mai amestecă din când în când.

Îndepărtează capacul și lasă gogoșarii să mai dea câteva clocote, pentru încă 10-15 minute. Gogoșarii nu trebuie să se gătească foarte bine, dar nici să rămână negătiți. Textura acestora trebuie să fie ușor crocantă, nu moale.

Așează gogoșarii în borcane sterilizate completând cu sos apoi sigilează borcanele și pune-le la cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru 15 minute.

La final învelește borcanele în pături sau lasă-le în cuptor să se răcească încet. În felul acesta salata de gogoșari va rezista foarte bine în cămară peste iarnă.

Vizualizări: 2,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: