Buget de criză la Energia în noul sezon

Criza afectează sportul şi nici echipa de baschet Energia Rovinari nu este sscutită de griji pentru noul sezon. Preşedintele executiv Dan Cumpănaşu a dezvăluit faptul că bugetul clubului va fi redus la baschet du 100.000 de euro şi că se caută deja jucători mai puţin costisitori pentru a fi transferaţi. Şi tehnicianul care a antrenat echipa sezonul trecut, Theo Evans, a acceptat un contract mai mic tocmai din cauza crizei care afectează clubul. De asemenea, pentru că nu i se poate plăti contractul unuia dintre cei mai buni jucători din lot, Bogdan Popescu, se va renunţa la acesta în noul sezon.

Criza economică a afectat majoritatea echipelor din Divizia A de baschet masculin care se confruntă cu mari probleme. „Aproape toate echipele au probleme cu banii. În acest moment sunt doar două cluburi care şi-au anunţat bugetul pentru sezonul următor: Asesoft Ploieşti şi Otopeni. Sper ca în cel mai scurt timp să facem şi noi la fel”, a precizat preşedintele executiv Dan Cumpănaşu, care caută soluţii de finanţare pentru echipă în vederea perfectării transferurilor.

Cumpănaşu a declarat că este cert că echipa locală de baschet va continua să fie pregătită de fostul antrenor Theo Evans. Acesta va reveni la Târgu Jiu şi cu o serie de noi jucători, acum căutând jucători în SUA pentru a-şi completa lotul. „Cu Theo am vorbit deja, el se interesează de jucători şi ne-a promis că va reveni la Energia. Va sosi la Târgu Jiu pe data de 15 august, atunci când este programată oficial reunirea lotului. Discutăm cu Theo în fiecare zi pe internet şi acum el caută jucători în America pentru a ne putea încadra în buget. Noi vom negocia între timp cu cei pe care i-am avut aici pentru a vedea pe care ne permitem să-i mai păstrăm.” Dintre jucătorii americani, doar Porter Troupe va reveni sigur la echipă, pentru că Darby are ceva probleme în familie şi este încă accidentat, iar Trim a semnat cu o echipă din Koreea. De asemenea, Jackson vroia să joace din nou pentru Energia, dar antrenorul Theo Evans a găsit un alt conducător de joc despre care spune că este mai bun. Despre jucătorii români care au evoluat pentru Energia, oficialul a precizat că marea majoritate vor reveni la Târgu Jiu. „Singura excepţie, cel puţin deocamdată, este Bogdan Popescu, care avea un salariu destul de mare şi nu mai putem în aceste condiţii să-l mai plătim la fel. În rest, Rareş Apostol, Amarghioalei, Radu Stroescu şi ceilalţi, am vorbit cu ei şi îii aşteptăm la reunire. De fapt, jucătorii români vor veni încă de la începutul lunii şi se vor pregăti până pe 15 august sub comanda lui Laurenţiu Răuţi, secundul echipei cu care ne-am înţeles de asemenea”, a mai precizat Cumpănaşu. 

Bugetul celor de la Energia pentru noul sezon s-a mai redus cu 100.000 de euro, dar va fi suficient pentru ceea ce şi-a propus clubul gorjean, după cum a precizat Cumpănaşu. Principalii finanţatori rămân deocamdată CER şi Consiliul Judeţean Gorj, dar se caută şi alte soluţii de finanţare.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: