Căldărușe spune ce a promis Cîțu la Târgu Jiu

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că societatea Complexul Energetic Oltenia ar putea să primească în aceste zile încă zece milioane de lei de la guvern pentru exproprieri. Promisiunea a venit miercuri de la ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a avut o întâlnire la Târgu Jiu cu administrația și sindicatele din CE Oltenia.

"A spus că mai are o sută de milioane în fondul de rezervă, din care o să ne dea nouă zece milioane de lei pentru exproprieri", a declarat Căldărușe. Acesta a spus că este important faptul că suma este alocată în acest an, altfel s-ar fi pierdut luni bune până la adoptarea bugetului de anul viitor.

8,5 milioane de lei sunt necesare pentru exproprierile de la cariera Timișeni - Pinoasa, cu o capacitate de opt milioane de tone de lignit. Ar mai fi 1,33 milioane solicitate de EMC Motru, în vederea extiderii carierei Lupoaia, dar și 0,27 milioane pentru o expropriere pe care trebuie să o facă Termocentrala Craiova, în zona depozitului de zgură și cenușă.

Sumele ar putea fi aprobate chiar în ședința de guvern din această săptămână, a spus Căldărușe. (A.A.)

Vizualizări: 3,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: