CE Oltenia anunță data externalizării termocentralei din Craiova

Complexul Energetic Oltenia a venit cu precizări privind externalizarea termocentralei Craiova 2. Asta după ce un membru al Directoratului avansase în presa economică drept termen vara anului viitor, iar sindicatelor li s-a spus că procesul va avea loc în 2023.

“Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să  înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II in cursul anului viitor”, arată un comunicat al companiei.

Ion Vîlceanu, lider sindical al celor 530 de salariați de la Craiova 2, se întreba și ce acționariat va avea noua societate comercială, câtă vreme mai mulți consilieri locali din Craiova i-au spus că nu a fost discutat acest proiect cu autoritățile locale. “Cine face compania asta nouă, cine sunt acționarii? Noi avem studiul de fezabilitate făcut pentru grupul pe gaze, avem infrastructura, este conducta trasă în curte, trebuie doar să facem investiția. Complexul Energetic Oltenia a investit mulți bani aici și acum își ia mâna de pe centrală? Avem studiul de fezabilitate, dar ne întrebăm cine va continua grupul, dacă va continua”, declara Ion Vîlceanu acum câteva zile.

Iată răspunsul CE Oltenia la această problemă: “Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu Societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova. Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an”.

Termocentrala Craiova 2 asigură agentul termic pentru municipiul Craiova, dar și aburul tehnologic pentru uzina Ford.

Vizualizări: 3,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: