Se declară dezamăgit. "Domnul Vîlceanu este împotriva minerilor"

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au început o nouă săptămână cu proteste. Zeci de angajați ai companiei energetice au ieșit în Piața Prefecturii, cerând ca proiectul lor privind reducerea vârstei de pensionare să fie aprobat.

Sindicaliștii spun că nu se vor opri cu protestele, ci doar atunci când doleanțele lor vor fi ascultate. Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoiaca, spune că au fost întâlniri cu partidele politice, însă a rămas profund dezamăgit de atitudinea parlamentarului Dan Vîlceanu.

”Am început cea de-a doua săptămână tot cu proteste. Au fost întâlniri cu toate partidele politice. Domnul Miruță a spus că se va implica. La această oră, jumătate dintre excavatoare sunt oprite din cauza lipsei fronturilor și defecțiunilor existente. Domnul Vîlceanu dorește să continue activitatea la CE Oltenia în situația actuală. Tinerii nu vor lucra pe salarii de mizerie. Domnul Vîlceanu este  singurul împotriva minerilor. Spune că acest proiect nu este constituțional. Cred că are o problemă cu noi, o răzbunare sau ceva de genul. Noi vom rămâne în stradă până când proiectul nu va fi aprobat. Situația de la CE Oltenia este gravă”, a spus Bunoaica.

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia spune că situația de la Jilț Nord, în care excavatoarele sunt oprite, se poate repeta oricând și la Jilț Sud. ” Cât de curând vom fi în aceeași situație, tot ca la Jilț Nord. Presiunea pe dealuri este mare, cred că nu se vrea nimic. Continuăm protestele”, a spus un miner.

Angajații companiei energetice se arată extrem de dezamăgiți de poziția pe care a luat-o deputatul liberal Dan Vîlceanu, cu privire la proiectul de reducere a vârstei de pensionare.

Vizualizări: 3,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: