Ce promisiuni le fac parlamentarii gorjeni sindicaliștilor din CE Oltenia

Mai mulți lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia s-au întâlnit, săptămâna trecută, pe rând, cu parlamentarii din Gorj. Aceștia au cerut sprijin să fie modificată Legea Pensiilor astfel încât minerii și energeticienii să poată ieși la pensie mai devreme pentru că lucrează în condiții grele de muncă.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a transmis că așa cum își doresc liderii de sindicat nu poate fi modificată legea, pentru că nu ar fi constituțională. A anunțat totuși că va căuta o soluție, alături de ceilalți parlamentari, să reducă vârsta de pensionare și că orice modificare va ține cont de condițiile de muncă și cât au contribuit salariații de-a lungul anilor.

“Am avut o discuție cu liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, cu privire la revendicările lor.  Întâlnirea a fost bună în sensul în care sindicaliștii au înțeles că legea nu poate fi modificată așa cum propun ei, deoarece este neconstituțională. Totuși, suntem pe cale de a găsi o soluție de modificare a legii pensiilor, astfel încât să fie favorabilă pensionării, dar care să îndeplinească toate condițiile legale. Orice modificare a legii trebuie să fie abordată ținând cont de două criterii: contributivitate și condiții de muncă. Mereu m-am preocupat de angajații CE Oltenia, iar asta o demonstrează implicarea mea în asigurarea fondurilor pentru certificatele carbon. Însă ceea ce este esențial în această perioadă, și acolo este focusul meu, este aprobarea planului de eficientizare al CE Oltenia”, au fost asigurările venite de la deputatul PNL, Dan Vîlceanu.

Liderii de sindicat s-au întâlnit și cu parlamentarii social-democrați. „Îngrijorarea angajaților din Complex este justificată, având în vedere declarațiile făcute de reprezentanții Guvernului, cu privire la politica energetică a țării. Este clar pentru toată lumea că, pentru actuala guvernare, energia pe cărbune nu  reprezintă  interes, nespecificând concret cu se ce va înlocui lipsa cărbunelui din piața energetică. . De asemenea, în cadrul întâlnirii, liderii de sindicat și-au exprimat încă o dată îngrijorarea cu privire la aprobarea Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, aflat în analiza Comisiei Europene. Amânarea aprobării acestuia, precum și solicitarea unor lămuriri suplimentare, în condițiile în care, deja, până la această dată, Planul trebuia să fie aprobat, le alimentează minerilor și energeticienilor informațiile conform cărora documentul aprobat de Bruxelles va avea o formă  mult diferită de cea trimisă spre analiză”, au transmis social-democrații. 

Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: