Șefa ISJ Gorj, pe “făraș”?!

Liberalii i-au pus gând rău șefei Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Maria Cochină și-a supărat colegii de partid după desele gafe pe care le-a făcut de când a devenit inspector general, astfel că a fost propusă înlocuirea ei din funcție. Vicepreședintele PNL Gorj, Liviu Cotojman, a confirmat că se așteaptă înlocuirea Mariei Cochină. Este analizată și activitatea altor directori de instituții din județ.

Liviu Cotojman a explicat că se dorește un om profesionist în fruntea învățământului din Gorj. În plus, adaugă liberalul, toate gafele sale se sparg în capul partidului. “La Inspectoratul Școlar, lucrurile se tratează în zeflemea. Nu simțim o implicare mai ales în această perioadă. Partidul Național Liberal chiar analizează managementul aplicat la nivelul ISJ Gorj. Și eu, și colegii mei de partid am scos în evidență tot timpul că atât învățământul, cât și sănătatea nu ar trebui politizate. Nu facem lucrul acesta, dar având în vedere că suntem la guvernare și măsurile care se aplică în teritoriu țin și de modul în care un inspector general conduce Inspectoratul și toate sunt asumate de un partid politic, se sparg în capul partidului, cred că, în perioada următoare, vom analiza activitatea Inspectoratului Școlar și nu numai, și a altor instituții, și cu siguranță se vor lua măsuri. Acolo unde e nevoie de schimbare, vor fi oameni profesioniști, care știu ce înseamnă să aplice un management care ține de instituția respectivă”, a spus Liviu Cotojman, vicepreședinte al PNL Gorj.

Cotojman a explicat că numele șefei ISJ a fost legat de multe confuzii și gafe pe care nu ar trebui să le facă un inspector general și a acuzat-o pe Maria Cochină că nu pleacă urechea și la problemele din teritoriu și este inabordabilă. „Au fost foarte multe gafe. Ultima pe care mi-o amintesc a fost la Motru, când a spus că începe școala în scenariul roșu acolo din cauza unor lucrări, dar lucrările erau gata și copiii erau în clase. Inadmisibil”, a mai adăugat Cotojman.

Maria Cochină este inspector general școlar din ianuarie, anul trecut.

Vizualizări: 6,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: