Bugetul pe 2014, din nou pe masa acționarilor CE Oltenia

Probleme cu Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC) al CE Oltenia. Deși conducerea anunța că bugetul se află spre aprobare la Guvern, în realitate acesta a fost retrimis la CE Oltenia. Cel puțin asta rezultă dintr-o convocare a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) care trebuie să ia în discuție, în data de 15 iulie, bugetul companiei pe 2014. Reamintim că tot în Monitorul Oficial a apărut o convocare a AGA pentru data de 15 mai, cu același motiv: aprobarea BVC 2014.

Acționarii de la CE Oltenia vor avea două ședințe în aceeași zi, una ordinară, una extraordinară. Ședința ordinară este programată să dureze 30 de minute, dat fiind că la ora 12.30 trebuie să înceapă cea extraordinară. Ședințele vor avea loc pe data de 15 iulie, la sediul CE Oltenia.

Atunci, acționarii vor aproba, din nou, bugetul companiei. Cel mai probabil sunt modificări, mai ales că, spun surse, documentul a fost respins de Ministerul Finanțelor. Potrivit unui proiect de buget deținut de Pandurul, CE Oltenia prognozează pentru anul 2014 venituri totale de 5,005 milioane de lei şi cheltuieli de 4,968 de milioane de lei, rezultând un profit de 36 de milioane de lei. De asemenea, în buget sunt prevăzute plăţi compensatorii în valoare de 35 de milioane de lei. Acelaşi document arată că venitul mediu al unui salariat va fi de 4.098 de lei, înregistrându-se o creştere de 40 de lei faţă de anul trecut, iar câştigul mediu ca fi de 3.564 de lei, cu11 lei mai mare. 

La aceeași ședință, ca și cea din 15 mai, se va discuta despre plata membrilor Consiliului de Supraveghere. Vor fi aprobați indicatorii, dar și obiectivele de performanță ale membrilor Consiliului de Supraveghere, în corelație cu planul de management 2013-2017, dar și gradul de îndeplinire a criteriilor de performanță. În acest fel va fi stabilită remunerația celor șapte membri ai Consiliului de Supraveghere, pe trimestrul I al anului 2014.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: