Liderii de la Univers: Plecarea la Mangalia nu întârzie negocierile

Liderii care participă la Consiliul Naţional al Federaţiei Univers susţin că plecarea lor la Mangalia, pentru patru zile, nu este motivul pentru care se întârzie cu începerea negocierilor pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) din CE Oltenia.

Liderul sindical Nelu Roşca a declarat că sindicatele afiliate la Univers au notificat CE Oltenia pentru a începe negocierile. „Legat de actul adiţional la CCM pe 2013-2014 am creionat notificarea şi am solicitat procedurile necesare acestei negocieri. În următoarea perioadă vom ajunge să creionăm şi comisia de negociere şi calendarul negocierii. Deocamdată aşteptăm bugetul de venituri şi cheltuieli. (...) Federaţia Univers nu are centrul universului la Gorj“, spune liderul sindical Nelu Roşca, menţionând că federaţia are peste 30.000 de membri. „Negocierile nu sunt întârziate de plecarea noastră. Greşit“, a mai declarat Nelu Roşca. El a declarat că negocierile nu încep nu pentru că pleacă liderii la mare, ci pentru că administraţia nu a demarat procedura de numărare a membrilor. Roşca spune că Univers are 11.234 de membri în CE Oltenia. „Partea de administraţie are obligaţia de a înştiinţa şi informa în scris toate organizaţiile sindicale, care sunt destul de numeroase în cadrul Complexul Energetic Oltenia. Să facă anunţuri şi către reprezentanţii salariaţilor, după care se va constata reprezentativitatea şi vom fi chemaţi la negocieri, în speţă federaţiile. Ei, procedura asta nu s-a derulat. Dacă se derula şi blocajul negocierilor se datora Federaţiei Univers puteam să discutăm. Procedura nu s-a derulat, este în derulare“, a spus Nelu Roşca.

Liderii au de gând să ceară şi creşteri ale salariilor. „Noi ne dorim mai mult decât oricine să începem să discutăm punctele pe actul adiţional, dar în primul rând trebuie să avem în vedere că nu s-a aprobat bugetul. Dar pe ce discutăm, pe ce bani? Vrem o creştere de salarii, dar dacă noi nu avem bugetul ce o să cerem acolo, ce o să facem? Acum se face acea numărare a membrilor pentru a se vedea cine cu cine stă la masă, cine discută, în nici un caz nu este tergiversat începutul negocierilor datorită plecării“, a declarat liderul de la CFU Rovinari, Marcel Dobrogeanu.

El a mai spus că la negocierile din 2013 angajaţii de la CFU au pierdut opt clase de salarizare din cauza unor lideri care nu au luat în calcul şi nevoile acestor salariaţi.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: