Începe bătălia pentru locurile de mineri în Israel

Circa 100 de persoane din judeţul Gorj dar şi din alte părţi ale ţării au intrat în cursa pentru ocuparea celor 90 de posturi de mineri oferite de o societate din Israel la o mină din sud-estul ţării. O delegaţie israeliană este aşteptată la sfârşitul acestei luni în România pentru a selecta personalul necesar. Interviurile ar putea avea loc şi în Valea Jiului, nu doar la Motru, spune preşedintele Uniunii Sindicale Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, cel care a intermediat aceste angajări.

Faptul că vor fi plătiţi cu 10 euro pe oră, orele suplimentare cu 12-13 euro, iar duminicile lucrate vor fi plătite dublu, i-a determinat pe tot mai mulţi mineri şi foşti ortaci să aplice pentru job-urile oferite de firma israeliană la minele din Eilat. Până acum s-au înscris circa 100 de persoane pentru cele 90 de job-uri puse la bătaie, adică cei care şi-au depus CV-urile sau au aplicat direct la selecţia care a avut loc la Motru. Vor putea opta pentru un post şi cei care vor veni la interviul susţinut direct de angajator. Astfel, cei care au intermediat angajările se aşteaptă la o dublare a numărului doritorilor. „Între 20 iunie-1 iulie va fi perioada în care vor veni cei din Israel. Eu aş dori să împart întâlnirea în două. O parte din oameni, cei care s-au înscris la Motru să susţină interviul acolo şi pentru că sunt foarte mulţi din Valea Jiului, să încercăm să mergem şi la Petroşani. Sunt foarte mulţi care vor veni în ziua interviului. Am fost întrebat de foarte mulţi dacă se pot prezenta şi în ziua în care se fac interviurile şi le-am spus că da. Toată lumea este primită la interviu. Avem înscrise deja vreo 40 de persoane din Motru şi vreo 60 care au lucrat în Valea Jiului şi locuiesc în Bacău, Iaşi. Voi fi şi eu prezent la semnarea contractelor pentru că vreau să fie totul transparent”, a declarat Florin Hossu.

Cei care vor fi selectaţi în vederea angajării trebuie să ştie că timp de un an vor trebui să respecte contractul. Documentele vor fi şi în limba română, astfel că oamenii vor putea să ştie toate clauzele, beneficiile şi ce trebuie să respecte.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: