Ultima zi de înscriere la concursul de la CEO. Vezi candidaţii!

Candidaturile pentru funcţiile de director la cele patru divizii de la Complexul Energetic Oltenia pot fi depuse până astăzi, la ora 16.00. Până acum nicio candidatură nu a fost confirmată oficial, dar potrivit unor surse, competiţie acerbă va fi la Divizia Minieră, unde sunt cel puţin patru persoane din companie ce vizează funcţia.

Au mai rămas câteva ore până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor la una din cele patru divizii din cadrul Complexului Oltenia: Divizia Minieră, Divizia Strategie Dezvoltare, Divizia Financiară şi Divizia Energetică. Potrivit unor surse, doar unul dintre actualii directori nu şi-a depus candidatura. Este vorba despre Maria Scurtu, şefa de la Divizia Financiară. Ceilalţi, Aurel Medinţu - Energie, Ion Petroniu - Dezvoltare şi Daniel Antonie – Minerit vor să-şi păstreze funcţiile.

La Divizia Financiară şeful era oricum Daniel Pităroiu, spun surse din companie. El a fost directorul Diviziei Financiare, dar şi-a depus demisia în ziua mitingului minerilor din 2013.

Interesant va fi însă concursul pentru Divizia Minieră. Actualul director, Daniel Antonie, ar putea avea concurenţă chiar din sânul companiei. Printre candidaţi ar fi şi doi dintre directorii generali ai fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan şi Tiberu Trotea. Daniel Burlan nu a putut fi contactat telefonic, iar Tiberu Trotea nu a vrut să răspundă la întrebare. Un al treilea candidat ar fi fostul director la CE Rovinari, Gheorghe Leşu Daviţoiu, cel care în 2009 făcea plângeri la adresa lui Ciurel. Nici acesta nu a confirmat depunerea dosarelor, dar nici nu a infirmat. „Poate o să-mi depun. Mai e până la 16.00“, a declarat Daviţoiu. Cei trei, Tiberu Trotea, Daniel Burlan şi Gheorghe Daviţoiu au fost transferaţi la Peşteana, imediat după venirea lui Laurenţiu Ciurel la conducerea CE Oltenia. Ulterior, Burlan a fost mutat la Roşiuţa, Daviţoiu la secţia Electrică de la Jilţ, iar Trotea a rămas la Peşteana.

CONCURS

Concursul pare să fie unul formal, dat fiind că decizia va aparţine conducerii CE Oltenia. Compania, şi nu firma de recrutare, va decide pe cine să intervieveze şi chiar poate să stopeze procesul de selecţie, se arată în anunţul de concurs postat pe site-ul CEOltenia.

RECRUTARE 

Firma care a fost contractată de companie pentru a face selecţia Directoratului se numeşte Quest Advisors SRL, are trei angajaţi şi a funcţionat mai mereu pe pierdere. Quest Advisors s-a asociat cu o altă firmă, Transearch Internaţional SRL, care să asiste selecţia. Transearch Internaţional are la fel de puţini salariaţi.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: