Buletine de vot însemnate, pentru alegerea unui viceprimar

Situaţie incredibilă la Consiliul Local Vladimir. La şedinţa de consiliu de duminică, aleşii au votat dacă să facă sau nu semne pe buletinele de vot pentru alegerea viceprimarului. Ei sperau că astfel nu vor fi acuzaţi de trădare de către şefii de partid. Potrivit legii însă, votul este secret. Cinci consilieri au votat pentru însemnarea buletinelor de vot, cinci împotrivă.

Liderii PSD Gorj susţin că nu au discutat cu social-democraţii de la Vladimir decât despre constituirea de majoritate şi nicidecum despre semne pe buletinele de vot. „Singura discuţie pe care am avut-o cu fostul primar, cu preşedintele organizaţiei PSD de la Vladimir, a fost legată de posibilităţile pe care le poate aborda în ceea ce priveşte crearea unei majorităţi care să asigure un vot solid pentru funcţia de viceprimar. De altceva nu am cunoştinţă”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj. Acesta confirmă oarecum faptul că se temeau de trădări. „De trădări oricui îi e frică, oricând şi în orice structură, dar noi am considerat de fiecare dată că oamenii pe care i-am pus pe listă sunt oameni de calitate, oameni care nu pot să trădeze un principiu, un partid. Totul depinde de aceste majorităţi”, a precizat Florescu.
Vasile Popeangă, deputat PMP, spune că se apela la metoda de a demonstra fidelitatea prin semne pe buletinele de vot încă de pe vremea când el făcea parte din PSD. „Era nevoie de acest lucru pentru că erau trădări, iar PSD a ţinut neapărat la Vladimir să aibă un viceprimar. S-au făcut semne pe buletine, la alegerile pentru preşedintele Consiliului Judeţean, cândva, iar acum ne mirăm că se fac nişte semne la comuna Vladimir”, a declarat Vasile Popeangă.
La şedinţa la care s-a supus la vot posibilitatea punerii unor semne pe buletine a fost prezent şi şeful Legalităţii din Prefectură, Liviu Diaconescu, însă reprezentanţii Instituţiei Prefectului au evitat să vorbească despre acest subiect.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: