Bulibaşa din Bengeşti, arestat alături de alţi patru scandalagii

Un scandal ce a avut loc ieri între rromii din judeţ i-a pus pe jar pe poliţiştii gorjeni. Cinci bărbaţi, printre care şi bulibaşa din Bengeşti Ciocadia, au ajuns ieri după gratii pentru că s-au înarmat cu bâte şi topoare ca să-şi facă singuri dreptate, după ce altcineva îi căutase pe acasă pentru a le aplica o corecţie. Oamenii legii i-au reţinut pe scandalagii, rudele lor spunând că în libertate ar fi rămas cei care au provocat aceste certuri.

Rromii încătuşaţi au fost aduşi ieri după-amiază la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, unde fiecare s-a disculpat cum a putut. Bulibaşa Constantin Andronache a încercat să îşi acopere faţa cu haina de pe el, dar în cele din urmă a declarat că nu ar avea ce să caute cu cătuşe la Poliţie. „Am venit degeaba aici. Păi eu am reclamat că au intrat hoţii peste noi şi tot nouă ne-au pus cătuşele. Păi asta e dreptate?“, a spus Andronache.

„Păi noi venim din Norvegia şi acolo n-o să vezi aşa ceva“

Scandalul a avut loc la Bengeşti Ciocadia în cursul nopţii de miercuri spre joi. În realitate, pe la miezul nopţii, Paul Stamatie a intrat cu maşina în curtea bulibaşei şi, pentru că nu a găsit decât copii şi mamele acestora acasă, a plecat fără să apuce să spargă vreun geam sau faţă de om. Femeile l-au sunat pe bulibaşă şi acesta s-a dus cu gaşca lui peste Stamatie, între timp la faţa locului ajungând şi mascaţii, care au potolit spiritele.

Andronache încă mai chefuia pe la Câmpu Mare, după paranghelia de marţi de la Costeşti-Vâlcea, acolo unde toată ţigănimea din România s-a simţit mai ceva ca în Rai.

Tot tărăboiul a pornit de la o fată, de parcă ar fi vreo noutate în lucrul acesta, scandalurile pe fetele ţiganilor ţinându-se lanţ în ultima vreme în Gorj. „Au venit să ne omoare, nimic altceva. Au venit peste noi cu securi, cu topoare, noi am anunţat Poliţia, am sunat la 112 şi ei au fugit“, spune Tănasie Nichifor.

Ieri, femeile din familia bulibaşei au venit la Poliţie să spună „adevărul"“. Mai mult decât atât, ţigăncile le-au dat peste nas poliţiştilor gorjeni dând exemplu oamenii legii din Norvegia, unde aşa ceva nu-i chip să se întâmple. „Păi dreptate e asta? El a venit peste noi în casă şi noi am strigat cât am putut de tare să sară oamenii că ne omoară. Era cu unii care aveau răngi şi topoare, intrase cu maşina în curte, s-au speriat copii de nu pot să vă spun. Păi noi venim din Norvegia şi acolo n-o să vezi aşa ceva“, spunea una dintre ţigănci.

Au vrut să-şi facă singuri dreptate

Poliţiştii i-au reţinut acum pe toţi cei implicaţi în scandal, pentru a-i mai potoli şi a da şi un exemplu celor care s-ar mai gândi să facă aşa ceva în perioada următoare. „Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat că numiţii A. Constantin, 64 ani, liderul comunităţii rrome din localitate, A. Dorel, 44 ani, B. Cristinel, 39 ani, toţi din comuna Bengeşti Ciocadia, precum şi V. Cosmin, 24 ani şi V. Sorin, 44 ani, ambii din comuna Scoarţa, judeţul Gorj, s-au deplasat pe D.N. 67 - Bengeşti, spre locuinţa lui S. Paul, 39 ani, în scopul de a-l agresa, proferând ameninţări şi injurii la adresa acestuia şi a familiei sale, pe motiv că acesta din urmă, în jurul orelor 00.00, a intrat cu autoturismul personal în curtea familiei A., cu scopul de a-i agresa.  Faţă de A. Constantin, B. Cristinel, V. Cosmin, V. Sorin şi S. Paul s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi violare de domiciliu, urmând ca în cursul zilei de 11.09.2009 să fie prezentaţi Judecătoriei Novaci cu propunere de arestare preventivă“, a anunţat IPJ Gorj, printr-un comunicat de presă.

Cei reţinuţi ieri după-amiază nu-şi recunosc în niciun fel vina, fiecare e convins că altcineva e de vină.

„Nu m-am bătut eu cu nimenea. Am primit trei răngi în cap pentru o fată şi acum sunt arestat. Au venit şi m-au tâlhărit, m-au bătut ţiganii din comună că cică nu mai respect eu legea ţigănească. N-ar trebui să fiu la Poliţie cu cătuşele la mâini“, spunea unul dintre cei reţinuţi în urma scandalului.

Şi el şi toţi ceilalţi vor fi duşi azi în faţa unui judecător pentru ca magistratul să decidă dacă emite sau nu mandate de arestare preventivă pentru fiecare în parte.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: