Buni, dar nu suficient de buni...

Energia Pandurii a ţinut aproape de campioana HCM Constanţa şi a evitat repetarea ruşinii din tur. Marinarii s-au impus fără emoţii la Tg-Jiu, însă la o diferenţă care păstrează intactă onoarea elevilor lui Andrieş.

Energia Pandurii – HCM Constanţa 23-27 (10-15), Sala Sporturilor Tg-Jiu, spectatori 700

Energia: Acatrinei (11 goluri), Dinescu (5), Giotoiu (3), Mledenciu (2), Apolzan şi Păiuş (ambii câte unul), Antonaru (13 intervenţii în 30 minute)

HCM: Csepreghi (6), Toma (5), Buricea (4), Criciotoiu (3), Cristescu, Şimicu şi Novanc (toţi câte 2), Vujadinovic, Sadoveac şi Angelovski (toţi câte unul), Stănescu (14 intervenţii în 60 minute)

Energia a pierdut onorabil până la urmă cu HCM Constanţa, echipă ce îi zdrobise pe gorjeni în tur printr-un succes la 15 goluri diferenţă!

Onorabil, dar fără puncte

Energia vrea să ajungă în play-off în acest sezon, dar pe punctele din meciul cu HCM nu avea cum să mizeze. Constanţa rămâne de ani buni etalonul în handbalul masculin şi a venit ieri la Tg-Jiu cu lecţia bine învăţată. Doar în start i-au surprins gorjenii pe marinari. Energia a făcut 2-0, dar campioana a învăţat repede să se apere şi, cu ajutorul lui Rudi Stănescu, a luat viteză. Scenariul de coşmar din tur când Energia a pierdut la 15 goluri la malul mării părea că ar putea să se repete la un moment dat, însă elevii lui Andrieş au dat dovadă de tărie de caracter şi au revenit. Au redus diferenţa şi la două goluri, dar Constanţa nu le-a permis mai mult. Introdus la pauză în locul lui Şelaru, portarul Cristi Antonaru a contribuit din plin la reviriment cu 13 intervenţii salvatoare. Acatrinei a fost şi el magistral cu 11 goluri, dar cei doi nu au fost suficienţi şi pentru un rezultat surpriză. Campioana s-a impus cu 27-23 la Tg-Jiu şi continuă cursa pentru un nou titlu.

A fost un adevărat derby. Felicit echipa din Târgu Jiu pentru modul corect cum a jucat, îmi felicit jucătorii pentru victorie. Am controlat bine primele 40 de minute. Am avut o cădere pe la mijlocul reprizei secunde, dar am gestionat bine finalul. Rotaţia şi calitatea jucătorilor au făcut diferenţa.” Zvonko Sundovski, antrenor HCM Constanţa

“Dacă aveam toţi jucătorii apţi era altceva. Am picat fizic iar asta ne-a costat, însă mă bucur că am avut atitudine şi nu am cedat. La un moment dat mi-a fost teamă că o să se repete rezultatul din tur, dar am avut curaj şi am ţinut aproape de ei.”   Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii

Au mai pierdut doi jucători

Andrieş s-a plâns la final de absenţele din lot, Liberţ, Ilieş, Dragnea şi Roman, dar acum are şi mai multe griji. Asoltanei s-a accidentat în repriza a doua şi a trebuit înlocuit în timp de Păiuş a văzut cartonaşul roşu şi va fi suspendat pentru meciul de vineri de la Reşiţa. „Nu sunt eu în măsură să judec arbitrajul, sunt alţii care fac asta. L-am pierdut şi pe Asoltanei, sper să nu fie ceva grav şi să poată juca cu Reşiţa”, a spus Andrieş care speră ca până vineri să se refacă şi centrul Cosmin Liberţ.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: