Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte

Ingrediente necesare pentru blat: 200 g biscuiți simpli, 50 g unt, 100 ml lapte, 3 linguri pudră de cacao, 100 g zahăr.

Dacă alegeți să folosiți biscuiți dulci, puteți renunța la zahărul din blat. Dacă folosiți biscuiți moi, de ciocolată, atunci doar îi amestecați cu untul topit.

Ingrediente necesare pentru cremă: 300 ml lapte, 4 linguri griș, coaja rasă de la jumătate de lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 180 g unt moale, la temperatura camerei, 100 g zahăr pudră,
un praf de sare, 200 g lapte condensat.


Ingrediente necesare pentru glazură: 100 g ciocolată, 50 ml lapte, 50 g unt.


Mod de preparare: Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm și un praf de sare și punem pe foc mare. Amestecând continuu, adăugăm treptat grișul. Fierbem până se îngroașă, amestecând continuu. Luăm terciul de pe foc și îl lăsăm să se răcească după care încorporăm în el și zeama și coaja de lămâie. Separat, mixăm untul împreună cu zahărul pudră până obținem o compoziție cremoasă, albicioasă și omogenă.

În 3 tranșe încorporăm terciul rece în untul bătut, mixând până la omogenizare după fiecare tranșă. Încorporăm și laptele condensat (rece, abia scos din frigider), mixând până la omogenizare. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o dăm la frigider.

Pentru blat, punem pudra de cacao, 50 ml lapte și zahărul într-o cratiță mică. Punem pe foc și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm laptele rămas și untul și încălzim amestecul până untul se topește complet. Omogenizăm bine. Mărunțim biscuiții cu blenderul după care îi amestecăm cu compoziția de ciocolată. Dacă compoziția pare prea uscată, mai putem adăuga câteva linguri de lapte.

Asamblare: punem un inel reglabil pe un platou și îi acoperim pereții cu folie acetat. Transferăm compoziția de biscuiți în interior și formăm un blat uniform, presând bine cu lingura. Întindem crema peste blat, uniformizăm și dăm tortul la frigider pentru 2-3 ore ca să se răcească bine.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu untul și laptele, într-o cratiță bine, pe foc mic. Amestecăm continuu, până la omogenizare. După ce glazura se răcește un pic, o turnăm peste stratul de cremă și uniformizăm. Dăm tortul înapoi la frigider până glazura se întărește.

Ulterior, îndepărtăm inelul și folia și putem porționa și servi tortul.

Vizualizări: 5,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: