Bură: Este cea mai importantă medalie din acest an

Atleta din Gorj Andreea Pîşcu a luat medalia de bronz, alături de echipa României, la Campionatul mondial de alergare montană care a avut loc în Polonia. Antrenorul Ion Bură susţine că este cea mai importantă medalie a Federaţiei Române de Atletism.

Campionatul mondial de alergare montană a avut loc în localitatea poloneză Karpacz. Echipa României, formată din Denisa Dragomir, Andreea Pîşcu şi Ingrid Mutter, a luat o medalie de bronz. „Duminică a avut loc Campionatul mondial de alergare montană 36 de kilometri, a fost a 15-a ediţie. Echipa României a obţinut medalia de bronz, deocamdată este cea mai importantă medalie a Federaţiei Române de Atletism din acest an”, a spus antrenorul emerit Ion Bură.

Antrenorul spune că România putea câştiga aurul. „Sportiva noastră Andreea Pîşcu a alergat foarte bine, dar din cauză că traseul nu a fost marcat corespunzător, a alergat în plus doi kilometri. Altfel, puteam să devenim campioni mondiali foarte uşor”, a mai spus Bură.

Ion Bură va pleca duminică în Macedonia, alături de sportivul Adrian Garcea, la Campionatul european de cross. Garcea va alerga pe distanţa de 6 kilometri. Adrian Garcea speră să devină campion european de juniori. Vor urma mondialele pentru juniori din Finlanda, unde Garcea va participa la probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: