Burlan: Facem tot ce putem să eliberăm adeverințele cât mai repede

Mii de actuali și foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia solicită adeverințe de la companie ca să se poată pensiona anticipat. Birourile de Resurse Umane fac față cu greu cererilor, spune managerul companiei. Salariații au fost instruiți de cei de la Casa de Pensii Gorj ca să știe cum să completeze adeverințele de care au nevoie salariații să le depună la dosarul pentru pensionare.

Adeverințele se eliberează de la fiecare subunitate. Managerul companiei, Daniel Burlan, a explicat că nu doar angajații cer acest document, ci și foști salariați.

„A fost dialog cu Casa de Pensii. S-a convenit un tip de adeverință care să se elibereze pentru salariați. Se eliberează exact așa cum a cerut Casa de Pensii. Sunt foarte multe cereri. Foarte mulți foști angajați, actualmente pensionari, solicită adeverințe. Prioritate sunt actualii salariați. Personalul de la Resurse Umane este limitat, volumul de muncă este foarte mare și există probabil o întârziere. Facem tot ce putem să eliberăm adeverințele cât mai repede. Casa de Pensii a avut un videocall cu toți lucrătorii de la Resurse Umane din subunități pentru a fi instruiți”, a declarat Daniel Burlan, managerul companiei energetice, într-o emisiune la Tele3.

Unii angajați s-au plâns că au primit adeverințe greșite. Burlan le-a recomandat să meargă din nou la Resurse Umane și să ceară documentele completate corect.

Adeverința tipizată trebuie depusă la Casa de Pensii, care va analiza fiecare dosar în parte. Minerii care au peste 52 de ani, 25 de ani lucrați în producție și 30 de ani de vechime totală în muncă vor putea ieși la pensie anticipat. 

Vizualizări: 6,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: