Câte măști primesc minerii să se protejeze de Covid

Tot mai multe cazuri de coronavirus sunt confirmate în minerit și energie. Până în acest moment, Complexul Energetic Oltenia numără aproximativ 40 de angajați testați pozitiv și, în prezent, circa 50 sunt în carantină la domiciliu. Oficialii companiei au transmis că salariații au la dispoziție dezinfectanți în toate carierele, dar și măști de protecție. Câte patru pe săptămână!

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, 37 de angajați ai companiei energetice s-au infectat cu noul coronavirus. Pentru că aveau și alte afecțiuni, iar starea lor de sănătate s-a agravat, șase angajați cu Covid au murit.

Daniel Burlan, managerul companiei, a explicat situația: “Avem 37 de salariați depistați cu Covid 19 și 45 care sunt în izolare la domiciliu. Cei mai mulți dintre cei infectați au luat această boală nu din activitatea de zi cu zi de la serviciu, ci din exteriorul companiei. Poate că măsurile pe care le impunem în această perioadă reduc riscul transmiterii în interiorul companiei a acestui virus. Din păcate, cea mai bună apărare este educația personalului, igiena personalului, să știe să folosească masca și să utilizeze dezinfectanții, să păstreze distanța impusă în aceste cazuri”.

Burlan a ținut să adauge că toți angajații au la dispoziție materiale de protecție, dezinfectant, dar trebuie să țină cont și de distanța fizică. În plus, autobuzele care transportă minerii acasă și la serviciu nu se mai umplu și merg la jumătate din capacitate. „Șase angajați au murit din cauza Covid. Asigurăm echipamentul de protecție – masca, dezinfectant pentru mâini pentru toți angajații. Avem reguli și acestea trebuie să stopeze extinderea acestei pandemii. Autobuzele care transportă salariații de la domiciliu la locul de muncă urmărim să fie dezinfectate în fiecare moment, la sosire, la plecare, să aibă un personal redus în autobuz, iar conducătorii să se conformeze măsurilor pe care le impunem”, a declarat Daniel Burlan, la Tele3.

Câte măști primește un angajat? Cel mult patru pe săptămână, după cum a explicat Burlan, insuficiente însă ca să se protejeze ca la carte. „În funcție de program, primesc trei, patru măști pe săptămână. În mijloacele de transport, este expunerea cea mai mare. Încercăm să aducem personalul la serviciu ca să asigurăm un minim de funcționare în cariere, încărcăm mijloacele de transport în comun la jumătate. În sălile de apel, am redus personalul la jumătate. Există posibilitatea păstrării distanțării fizice. Salariații muncesc și în echipă, acolo nu putem impune distanțarea. Există riscuri, dar când se depistează un caz, contacții se izolează la domiciliu”, a încheiat managerul companiei.

Vizualizări: 2,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: