Burlan: Nu suntem pregătiți să intrăm atât de repede în sistem

După luni bune în care a funcționat la cotă de avarie, Complexul Energetic Oltenia ar putea crește în importanță în Sistemul Energetic Național în această perioadă mai rece. Marți asigura circa 20% din necesarul de energie, fiind depășit de hidro și eoliene. „Sperăm să avem cărbune până în 2040”, o spune managerul companiei, Daniel Burlan.

“Cărbunele este cel mai sigur producător de energie. Nu e condiționat de starea vremii, de condițiile meteo. Marți eolianul era cu o producție maximă, exportam, dar în zilele următoare lucrurile se pot schimba. Cărbunele este sigur. E clar că avem și deficiențe. Nu suntem pregătiți să intrăm atât de repede în sistem. Noile grupuri pe gaze pe care le vom face vor putea face asta, să intre mai repede în sistem”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

Marți, compania figura pe site-ul Sistemului Energetic Național, cu circa 1.500 de MWh, pe locul patru, în timp ce era depășit de hidrocentrale și eoliene.

„În 2050, nu cred că va mai fi cărbune. Vor mai fi rezerve, doar foarte puține, dar noi sperăm, așa cum Germania a deschis anul trecut un grup energetic pe cărbune pe care îl va închide în 2038, sperăm ca 2040 să ne prindă totuși cu grupuri energetice pe cărbune în funcțiune. Sperăm”, a încheiat Daniel Burlan, la Gorj TV. 

Vizualizări: 7,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: