Burlan: Oprirea livrărilor la RAAN înseamnă 3000 de concedieri

Directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, societate pe care FMI a pus deja lupa, a fost singurul care a acceptat ieri să comenteze declaraţiile preşedintelui. Acesta spune că SNLO nu ar avea nicio problemă dacă i-ar fi plătit la timp cărbunele pe care îl livrează beneficiarilor.

„Eu cred că noi la SNLO am făcut tot ce a fost posibil pentru a ne menţine pe piaţă. Am redus în 2009 şi 2010 veniturile cu 25% şi reuşim să înregistrăm profit mai ales prin reducerea cheltuielilor materiale. Nu avem achiziţii făcute pe care să le ţinem pe stoc, aşa cum era altă dată“, a spus Burlan.

Acesta a mai spus că oprirea livrărilor la RAAN Severin, care se află printre datornicii societăţii, înseamnă concedierea a câtorva mii de mineri. „Avem o problemă în a ne recupera datoriile de la beneficiari şi lipsa de cash, blocajul în care ne aflăm fiind generat nu doar de CET-uri aflate în subordinea unor Consilii Locale, ci şi de unităţi din subordinea Ministerului Economiei. Aici pot nominaliza RAAN Drobeta Turnu Severin, care a comunicat clar că are fonduri doar pentru 60% din cărbunele livrat, dar noi dacă oprim livrările ar trebui să trimitem acasă cel puţin 3000 de oameni. În discuţiile pe care le-am avut cu cei de la FMI şi dumnealor au realizat că Societatea Lignitului are capacitatea de a-şi plăti datoriile la stat şi de aceea am şi analizat posibilitatea de a cesiona pe viitor la ANAF restanţele pe care le avem de încasat. Important este că noi dăm bani la buget, nu luăm, şi, în plus, ni se percep şi penalizări pentru sumele pe care nu le achităm pentru că nu ne este plătit cărbunele la timp”, spune Burlan.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: