Burlan reduce la jumătate preţul exproprierilor negociate de Davidoiu

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia este de vineri proprietara terenurilor de la Ştiucani. Reprezentanţii SNLO au finalizat în cele din urmă tranzacţiile cu familia Elinescu, tranzacţii a căror valoare este mult sub cea oferită acum doi ani de directorul general de atunci, Eugen Davidoiu.

Halda de la Ştiucani se poate extinde în condiţiile în care SNLO este proprietara terenurilor deţinute de familia Elinescu. Interesant este faptul că familia respectivă a acceptat deja un preţ mult mai mic faţă de cel aprobat în urmă cu doi ani de Eugen Davidoiu, fostul director al SNLO.  „Vineri s-au încheiat tranzacţiile cu membrii familiei Elinescu, de vineri suntem proprietarii acelor terenuri. S-a ajuns la un preţ aproape jumătate din ce se oferise la nivelul anului 2008. Sunt preţuri care se practică la nivelul societăţii, preţuri care le-am mai dat fie prin hotărâri judecătoreşti fie prin negocieri directe. Nu sunt valori care să fie peste ce am practicat noi până acum”, a declarat Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

În septembrie 2008, directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu, aproba suma de 110 miliarde despăgubire pentru terenurile deţinute de familia Elinescu. „În septembrie 2008, Consiliul de Administraţie al SNLO aprobă achiziţionarea terenurilor şi a proprietăţilor imobiliare de la Ştiucani contra sumei de 11.000.000 de lei”, se arată într-un document ce aparţine SNLO.

Suma a fost refuzată la momentul respectiv de membrii familiei ajungând în prezent să accepte aproape jumătate din suma oferită atunci.

Achiziţia terenurilor de la Ştiucani dă posibilitatea extinderii frontului de lucru al carierei Roşiuţa precum şi prelungirea duratei de viaţă a acesteia.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: