Burlan speră ca FMI să ridice monitorizarea asupra SNLO

Directorul general a Societății Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, va participa astăzi la ședința cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Acesta speră să se întoarcă cu vești bune de la București, adică renunțarea la monitorizare pentru că toate cerințele impuse de fond au fost îndeplinite pe deplin de compania minieră. Aceasta pare să fie și dorința sindicatelor din Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). 

Daniel Burlan, directorul SNLO, spune că va prezenta astăzi FMI toate realizările din anul precedent astfel încât să să fie ridicată monitorizarea. Alături de Burlan, la întâlnire va participa și Octavian Graure, directorul CE Turceni, companie aflată și ea sub lupa FMI. ”Astăzi avem întâlnire cu FMI, de fapt toate societățile care au fost monitorizate. Avem un program pentru a ne expune realizările. Nu știu care va fi poziția FMI dar tot ce am convenit adică profit pentru anul 2011, achitarea datoriilor către bugetul statului în integralitate și reducerea numărului de personal până la sfârșitul lunii martie au fost, a fost realizat de SNLO”, a adăugat șeful SNLO.

Noi măsuri economice

Sindicaliștii din USMO spun însă că este posibil ca atât SNLO cât și CE Turceni să iasă de sub monitorizare dar vor fi trasate noi măsuri economice dure. ”În principal, eu cred și sper ca SNLO și CE Turceni să iasă de sub monitorizare în condițiile în care cele două societăți au profit uriaș în 2011, profit estimat la mii de miliarde. Astăzi va fi o analiză a acestor companii dar vor fi trasate și noi măsuri economice”, a precizat Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: