Burlan: „Un management privat nu ar rezolva problemele SNLO”

Directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, a comentat ieri afirmaţiile ministrului Ariton potrivit cărora vor începe procedurile de privatizare a managementului la un sfert din companiile aflate în subordinea sa.

Gândul că ar putea rămâne fără funcţie nu-l sperie de Burlan acesta precizând faptul că nicio altă conducere nu va putea rezolva probleme pe care le are SNLO. Acesta a ţinut să reamintească faptul că mari generatoare ale blocajului SNLO sunt tot unităţile ministerului economiei. „Acel management privat rămâne de văzut în ce condiţii se face. Din câte ştiu eu se analizează şi de unde provin pierderile şi ştim cu toţii că mari generatoare ale blocajului SNLO sunt tot unităţile finanţate de la bugetul statului. Dacă statul le-ar asigura banii, nici SNLO nu ar avea probleme”, a declarat Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

Societate atractivă fără datorii

Cu toate acestea ideea unui management privat la SNLO, nu-i displace în totalitate, Burlan declarând că va susţine demersul dacă se va dovedi că este o soluţie bună. „Un management privat nu ar rezolva probleme SNLO, cu toate acestea nu am nimic împotrivă dacă se va dovedi că este o soluţie bună. Noi oricum am fost angrenaţi în procesul acesta de fuziune şi constituire a companiei Electra, nu cred că se mai poate reinterveni în proces. De altfel, este posibil ca managementul privat să separe societăţile viabile de cele neviabile”, a declarat Daniel Burlan.

Cât despre pierderile înregistrate de SNLO, Burlan spune că sunt nesemnificative atâta timp cât compania a plătit în 2010 aproape 12 milioane de lei profit pe impozit statului. „SNLO ar putea deveni chiar o societate atractivă dacă şi-ar încasa creanţele”, a precizat Daniel Burlan.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: