Rovinari, printre cele mai poluate oraşe ale ţării

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a nominalizat ieri două oraşe din Gorj ca fiind printre primele cinci din ţară care sunt extrem de poluate, problema devenind o chestiune publică de discutat după ce Uniunea Europeană a anunţat că începe procedura de infringement pentru nerespectarea parametrilor de mediu. Municipiul Târgu Jiu şi Rovinariul sunt pe lista respectivă, alături de Bucureşti şi Timişoara, poluarea din Gorj provenind de la unităţile din minerit şi cele energetice, care şi aşa au probleme serioase în a respecta normele europene de mediu.

Rovinari şi Târgu Jiu se numără printre oraşele din ţară cu cel mai înalt grad de poluare. Anunţul a fost făcut ieri de către Ministrul Mediului, in cadrul unei videoconferinţe.

Prefectul Liviu Andrei a fost atenţionat că în cele două oraşe au depăşit concentraţiile maxime admise de poluare. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a trasat câteva directive autorităţilor judeţene, astfel încât problemele să fie remediate sau minimizate. S-a impus si luarea unor masuri printre care crearea de noi spatii verzii, interzicerea accesului autoturismelor in zona centrala si spălarea cat mai frecvent a străzilor. Imediat după atenţionare, autorităţile au stabilit creionarea respectivelor măsuri trasate de către Ministrul Mediului în vederea punerii lor în aplicare pe viitor. Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip susţine că a luat deja măsuri. Străzile au fost spălate cu şampon şi au fost amenajate mai multe spaţii verzi.

Oraşul a fost însă poluat la sfârşitul săptămânii trecute cu cenuşă de la Complexul Energetic Rovinari. CE Rovinari a primit şi o amendă de 500 de milioane d elei vechi e la Garda de Mediu.

Potrivit autorităţilor locale cel mai mult poluează autoturismele cu gabarit mare şi cele foarte vechi.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: