Primarul din Albeni ar putea fi plasat în arest la domiciliu

Instanța de fond a stabilit arest la domiciliu pentru primarul comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a făcut contestație, iar aceasta se va judeca luni. Dacă va fi admisă, edilul va fi plasat în arest la domiciliu, fără să se poată întoarce la primărie.

Ionuț Silviu Stan se află după gratii de aproximativ două luni. În luna iunie, acesta a fost luat cu duba de mascaţi chiar din sediul primăriei și reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, magistrații Tribunalului Gorj au dispus arestul preventiv pentru edilul din Albeni.

Stan este acuzat o serie de infracţiuni de corupţie: trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, instigare la abuz în serviciu.

„Sunt infracțiuni de corupție: trafic de influență, luare de mită, fals intelectual, instigare la abuz în serviciu. Ar fi primit sume de bani pentru angajări. Cercetarea penală are caracter secret și nu cunosc alte aspecte. S-a dispus retinerea pentru 24 de ore”  declara, în luna iunie Mădălina Ignat, avocata edilului din Albeni.

Odată cu arestul preventiv, Prefectura Gorj a dispus suspendarea din funcția de primar a lui Ionuț Silviu Stan.

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: