Burlan: Vor fi plăți compensatorii în fiecare an

Circa opt sute de plecări din Complexul Energetic Oltenia sunt prevăzute pentru acest an, dar programul de disponibilizări nu se va opri aici. Deși nu se știe exact câți bani vor primi la plecarea din cadrul companiei, tot mai mulți mineri și energeticieni și-au trecut numele pe lista celor dornici să plece din câmpul muncii și să primească plățile compensatorii promise de companie.

Oficialii Complexului Energetic Oltenia au transmis că programul de restructurare prevede concedieri și în următorii ani. Și angajații care urmează să plece acasă anul viitor, de exemplu, vor primi plăți compensatorii, dar la un alt nivel, a adăugat managerul Daniel Burlan, fără să precizeze dacă cei concediați vor primi mai mulți ori mai puțini bani din 2022.

Burlan a mai anunțat că se așteaptă ordonanța de Guvern care va stabili cu câți bani vor putea pleca acasă angajații din Complexul Energetic Oltenia. “Programul de restructurare prevede disponibilizări și în anii următori. Și atunci, sunt identificate persoane pensionabile și sunt persoane care pleacă din proprie inițiativă. Vor fi prevăzute plăți compensatorii în fiecare an. Sunt prinse în planul de restructurare. Va fi inițiată și ordonanța de Guvern care stabilește venitul de completare pentru personalul disponibilizat de la CE Oltenia. Anul următor, va fi un alt nivel al plăților compensatorii, dar vor fi”, a anunțat Daniel Burlan, la Accent TV. (M.M.)

Vizualizări: 6,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: