Burleanu ia în calcul și Pandurii pentru noul sezon

Ediția 2020-2021 de Liga 2 are loc într-o variantă inedită, doar cu o manșă în sezonul regulat, apoi cu o grupă de play-off și două de play-out. Campionatul ar putea începe pe 29 august, iar președintele FRF a precizat că se ia în calcul şi varinata cu Pandurii în Liga 2.

Noul campionat de Liga 2, ediția 2020-2021, se va desfășura într-un mod inedit, nemaiîntâlnit până acum. Din cauza pandemiei, Federația Română de Fotbal a decis, în ședința din 18 august a Comitetului Executiv, ca noul sezon să aibă loc într-un format în care să se joace doar turul, apoi primele șase clasate să meargă într-un play-off cu tur și retur, iar restul echipelor să fie împărțite în funcție de locurile ocupate în două grupe de play-out. În aceasta din urmă se va juca doar turul.

Campionatul ar urma să înceapă la data de 29 august, după cum a anunțat președintele FRF, Răzvan Burleanu, deci nu se va amâna cu o săptămână. În alegerea sistemului competițional în care să se desfășoare ediția 2020-2021 a Ligii 2, FRF a avut în vedere trei variante, la cea cu împărțirea în două serii renunțându-se imediat. A rămas cea clasică și cea aprobată, cu doar un tur jucat în sezonul regulat și apoi cu  continuarea în play-off, respectiv două grupe de play-out. ”Au fost luate în calcul trei scenarii iar primul scenariu face referire la sistemul clasic, de tur/retur. Luăm în calcul că în momentul de față avem o decizie executorie a Comisiei de Disciplină în ceea ce privește situația celor de la Pandurii Târgu Jiu, astfel încât, în momentul de față, avem 20 de echipe în Liga a 2-a. S-a discutat, bineînțeles, și scenariul cu 21 de echipe. Al treilea scenariu care a fost discutat face referire la sistemul de repartizare a echipelor în două serii. S-a considerat încă de la bun început că repartizarea echipelor în două serii ne-ar conduce într-o situație destul de dificilă în ceea ce privește repartizarea acestora. Prin urmare, acesta este scenariul agreat atât întro videoconferință cu cluburile de Liga a 2-a, cât și la nivel de ședință de Comitet Executiv”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu, la conferința de presă de după ședința de Comitet Executiv.

Pandurii Târgu Jiu nu a primit certificarea pentru Liga 2, însă a făcut apel, astfel că prezența sa în eșalonul secund este încă nesigură.

Galerie foto


Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: