Bursă de joburi pentru studenţii de la UCB

Peste 500 de studenţi din ani terminali ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” sunt aşteptaţi marţi, 18 mai, la bursa de joburi organizată de Liga Studenţilor din cadrul universităţii. Chiar dacă universitatea are 800 de studenţi în ani terminali, doar 550 îşi vor putea găsi un loc de muncă în domeniu.

„Bursa de joburi se adresează studenţilor din anii terminali şi este proiectată cu o lună înainte de finalizarea studiilor tocmai pentru a avea timp să termine cu examenele până la angajare. De altfel, bursa este valabilă şi pentru cei care se află la master”, a precizat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

La bursă se pare că vor predomina mai ales specializările din cadrul facultăţii de inginerie şi asta pentru că cele mai multe firme invitate vin din domeniul ingineriei şi automatizărilor, energiei, comerţului şi serviciilor, mediu dar şi din sistemul financiar-bancar. „O să fie prezente microinteprinderi din toate domeniile, dar în domeniul energiei vor fi şi companiile de stat. Noi am invitat şi bănci, dar în acest domeniu există unele probleme pentru că din câte ştim ele nu prea mai fac angajări”, a precizat Liviu Neamţu.

250 de studenţi defavorizaţi

Există totuşi şi o categorie de studenţi car vor fi dezavantajaţi şi anume cei care au ales ca şi specializări administraţia publică. „Din cei 800 de studenţi din ani terminali, 250 vin din profiluri care se adresează administraţiei publice sau învăţământului. Ei nu îşi vor putea găsi un loc de muncă la bursă pe domeniu şi asta pentru că ştim foarte bine că cei din administraţie nu angajează. Aceştia pot participa şi pot să opteze pentru un loc de muncă diferit faţă de ce a învăţat, dacă vrea acest lucru”, a adăugat Liviu Neamţu.

Bursa locurilor de muncă pentru studenţi va avea loc la sediul rectoratului, în holul central al facultăţii de inginerie şi este organizată de Liga Studenţilor sub egida UNSR din România în colaborare cu studenţii universităţii.

Reprezentanţii UCB  speră ca măcar 200 dintre studenţi să poată să-şi găsească un loc de muncă convenabil prin intermediul acestei burse. În caz contrar, studenţii vor avea o nouă şansă în luna octombrie, când va fi organizată o nouă bursă.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: