Burse majorate pentru elevii din Peştişani

Elevii conştiincioşi din comuna gorjeană Peştişani vor încasa mai mulţi bani dacă vor avea rezultate bune la şcoală. Administraţia locală aproape că a dublat cuantumul burselor de merit, de studiu şi sociale.

Peste 60 de elevi din Peştişani primesc bani de la stat. Cele mai multe burse sunt cele de merit, 33 de elevi având medii cuprinse între 9 şi 10. Pentru a-i stimula să înveţe, autorităţile locale au crescut cuantumul burselor printr-o hotărâre de Consiliul Local aprobată în luna decembrie 2017. Astfel, bursele sociale au crescut de la 25 lei/lună la 40 lei, cele de studiu de la 35 la 50 lei, iar cele de merit de la 45 la 60 lei. Asta în condiţiile în care nu toate primăriile acordă astfel de recompense elevilor cu rezultate bune la învăţătură.

Autorităţile locale au explicat motivul pentru care au crescut cuantumul acestor burse. „Consilierii au fost de acord cu majorarea burselor pentru elevi. Este o majorare, consider eu, substanţială. Beneficiază de aceste burse copiii de la clasa I până la clasa a XII-a. Am observat că se bucură. Cele de merit este clar că îi stimulează pe copii să înveţe, dar şi pe părinţi. Sunt familii care nu au nişte venituri extraordinare şi orice ban în plus este binevenit. Mai ales că iau banii la trei luni, să iei peste 100 de lei este cât factura la curent. Iar bursele sociale îi stimulează să vină la şcoală, pentru că nu le primesc decât dacă au prezenţă la şcoală şi notă bună la purtare”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: