Bustuchin, comuna unde localnicii nu plătesc pentru cadastru

Comuna Bustuchin a demarat un proces de înregistrare în evidenţele de cadastru a tuturor imobilelor din localitate. Implementarea acestui obiectiv costă autorităţile locale aproape 15.000 euro. Cei care vor beneficia însă de acest proiect sunt cetăţenii, care nu vor mai trebui să plătească nimic pentru înscrierea imobilelor în evidenţele de cadastru şi carte funciară.

Autorităţile locale din Bustuchin desfăşoară un proiect de înregistrare sistematică în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară a terenurilor din localitate. Toate parcelele de teren, cu sau fără construcţii, ale cetăţenilor vor fi înscrise în evidenţele de cadastru şi publicitate imobiliară fără costuri din partea cetăţenilor, a explicat Marius Mănescu, directorul Oficiul de cadastru. „Locuitorii vor beneficia de o evidenţă clară a tuturor imobilelor din teritoriul administrativ. În timp permite dezvoltarea localităţii, dat fiind faptul că acum pentru orice proiect, pentru orice autorizaţie de construcţie, se cere situaţia juridică clară a oricărui astfel de teren pe care se desfăşoară investiţii. Se vor stabili cu exactitate suprafeţele tuturor terenurilor pe categorii de folosinţă şi suprafeţele tuturor construcţiilor. Astfel vom avea realizate aceste lucrări pe baza proiectului fără costuri din partea cetăţenilor”, a declarat Marius Mănescu, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Gorj.

Înregistrările terenurilor din Bustuchin în evidenţele de cadastru se vor face de către o firmă din capitală, desemnată prin licitaţie. Costurile sunt suportate cu bani de la bugetul local. “Oamenii ajunseseră să plătească şi 5 milioane de lei vechi pentru o parcelă. Am demarat acest proiect şi sperăm să îl finalizăm până la sfârşitul anului. Lucrările vor fi realizate de o firmă din Bucureşti, iar costurile le vom suporta de la bugetul local. Ne va costa aproape 15.000 de euro”, a precizat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

CESAR

Alte şase localităţi din judeţul Gorj vor beneficia de un program derulat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, intitulat Cesar. Localităţile beneficiare sunt Runcu, Padeş, Logreşti, Berleşti, Ţânţăreni şi Baia de Fier. De data aceasta, costurile implementării proiectului vor fi suportate de către stat sau cu finanţare de la Banca Mondială.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: