Bustul Mariei Lătăreţu, realizat de sculptorul Paul Popescu

Bustul Mariei Lătăreţu va fi dezvelit, astăzi, cu ocazia comemorării a 40 de ani de la dispariţia interpretei de muzică populară. Bustul va fi amplasat în incinta Teatrului de Vară din Târgu Jiu. Acesta a fost realizat de către sculptorul Paul Popescu şi turnat la o turnătorie din Arad.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular Românesc “Maria Lătăreţu” se desfăşoară la Târgu Jiu în perioada 6-9 noiembrie. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu şi Ansamblul “Doina Gorjului”. Festivalul de muzică populară comemorează 40 de ani de la dispariţia interpretei de muzica populară.

În după-amiaza zilei de astăzi, organizatorii evenimentului vor dezveli bustul Mariei Lătăreţu. Acesta va fi amplasat în incinta Teatrului de Vară, de pe scena căruia cântăreaţa a reuşit să impresioneze publicul de nenumărate ori. “Sunt fericit că sugestia mea, ca bustul Mariei Lătăreţu să fie amplasat în incinta Teatrului de Vară, s-a concretizat. Aici a fost primul sediu al Ansamblului “Doina Gorjului”, iar Maria Lătăreţu a cântat de zeci de ori pe această scenă”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.

Acesta consideră că bustul Mariei Lătăreţu este o piesă foarte reuşită. “Bustul este din bronz. A fost turnat la o turnătorie din Arad şi reprezintă o operă a sculptorului Paul Popescu, o piesă foarte reuşită. Soclul este din beton placat în granit, colorat negru cu cărămiziu”, a mai precizat Viorel Gârbaciu.   

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: