Butan îşi doreşte o luptă cu Moşoiu la Drăguţeşti

Social-democratul Gheorghe Butan a renunţat la funcţia de conducere de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj pentru a putea veni la conducerea primăriei Drăguţeşti. Butan spune că are planuri pentru viitor în ceea ce priveşte localitatea. Acesta a precizat că nu a luat încă o decizie în privinţa unei posibile candidaturi la primărie la alegerile din 2016, dar că nu s-ar simţi intimidat în vreun fel de Vasile Moşoiu, fostul primar de la Drăguţeşti, în situaţia în care ar fi contracandidaţi.

Reporter: Înainte de a prelua conducerea primăriei Draguţeşti unde aţi lucrat?

Gheorghe Butan: Am fost tot în instituţii bugetare, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Sunt obişnuit cu aceste probleme, nu mă sperie nimic, urmează ca pe viitor să îmi fac echipă bună, să lucrăm împreună. La DGASPC am deţinut funcţia de inspector administrativ, post de administrator, unde m-am descurcat şi acolo destul de bine, n-am avut probleme niciodată, nici în administraţie, dar lucrând tot în administraţii bugetare pentru mine este o familiarizare, nu e nimic străin. Lucram de 9 ani, după pierderea mandatului de primar de comună am plecat direct la Direcţia de Asistenţă Socială unde, până acum, mi-am desfăşurat activitatea numai acolo.

Rep.: Ce planuri aveţi pe termen scurt în ceea ce priveşte localitatea?

G.B.: În primul rând o urgenţă pentru noi este pregătirea pantelor cu material antiderapant. Se apropie iarna, vor fi zăpezi, trebuie să fim pregătiţi. Pe viitor ne-am propus finalizarea lucrărilor, voi inventaria toate lucrările din comună, vom vedea ce se poate rezolva în acest an dacă vremea ne permite. Ne-am apucat de o alimentare cu gaze la una din grădiniţe deoarece nu s-a făcut la timp şi actualmente încercăm să finalizăm această lucrare.

Rep.: Veţi candida la primărie la alegerile din 2016? Se anunţă o bătălie aprigă. Fostul primar Vasile Moşoiu a spus că îşi va face o echipă puternică, tânără. Are şi susţinerea PNL...

G.B.: Mă bucur, cu cât sunt mai mulţi candidaţi cu atât cetăţenii comunei au de unde să-şi aleagă. Mergem pe vot şi pe încrederea cetăţeanului. Încă nu m-am decis. Mai întâi vreau să văd ce voi realiza, dacă voi face ceva până în iunie. Oricum, intenţia mea este de a lucra, de a face lucruri bune în comună cu un colectiv sudat şi după aceea voi decide dacă voi candida. Dacă cetăţenii vor considera că merit să merg în continuare alături de dumnealor, o voi face.

Rep.: Partidul vă susţine pentru o candidatură la primărie? 

G.B.: Încă nu s-a nominalizat. Se vor face sondaje de opinie şi PSD, ca şi celelalte partide, vor întreprinde la nivel de judeţ un sondaj. Dacă altcineva va avea un procentaj mai bun decât mine îl voi susţine şi mergem în continuare.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: