Butnariu, campioană naţională la două luni după ce a născut

Noua sportivă a CSM Târgu Jiu. Alina Butnariu, şi-a trecut în palmares un nou titlu de campioană naţională. Sportiva pregătită de antrenorul Ion Bură, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii, s-a impus în cursa de 36 de km alergare montană, la doar două luni după ce a născut.

Campionatele Naționale de Alergare Montană pe distanță lungă și scurtă au avut loc, la finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Moldovenesc. Plecată cu gândul de a concura doar pe distanţa de 12 km în competiţia de duminică, atleta Alina Butnariu a luat startul şi sâmbătă, în proba de 36 de km.

Reuşita sportivei este una impresionantă şi prin prisma faptului că a devenit recent mamă şi se află la prima competiţie după 10 luni de pauză. Alina a povestit pentru site-ul CSM Târgu Jiu cum a decurs primul concurs de la revenirea în circuit: „Am alergat până la urmă și în cursa de 36 de km. Fiind o cursă destul de grea, domnul profesor Bură mi-a zis să mă opresc după 2 km, pentru că eu am născut de curând și îi era frică sa nu pățesc ceva. După 2 km de alergare, domnul profesor mă aştepta să vadă cum sunt, dar i-am spus că eu pot alerga, că nu mă doare nimic şi am continuat cursa. Au fost două ture de 18 km și i-am spus că vreau să alerg prima tură, să văd cum mă simt. Totul a mers bine, aşa că m-am ambiţionat și am terminat cursa”.

 Alina Butnariu a revenit în competiţiile oficiale după 10 luni de pauză iar acum  are acum dublă legitimare, la clubul la care s-a consacrat, CS Pandurii, dar şi la clubul care a adoptat-o practic în acest an, CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: