Suporterii revin pe stadion mai întâi la meciurile naţionalei

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport Live despre momentul în care iubitorii de fotbal ar putea reveni pe stadioane pentru a urmări meciuri. Acesta a dezvăluit și care ar fi primul joc la care se gândește să permită accesul suporterilor în tribune, acesta fiind un meci al naţionalei de fotbal a României.

Accesul suporterilor la competițiile sportive din România a fost oprit din luna martie 2020, odată cu apariția în țară a cazurilor de COVID-19. Șeful MTS susține că săptămâna viitoare ar urma să ofere mai multe informații despre revenirea suporterilor pe stadioane. Acesta a admis că partida România – Norvegia, din data de 15 noiembrie, ar putea fi primul meci la care să se permită accesul suporterilor în tribune, în număr limitat. „Prima evaluare în raport cu această decizie va fi luată după data de 1 octombrie. Probabil că săptămâna viitoare vom concluziona și vom oferi o informație vizavi de perspectiva redeschiderii. Mi-ar plăcea să începem cu competițiile care nu au frecvență foarte mare a meciurilor. De exemplu, România – Norvegia din 15 noiembrie să fie meciul cu care să deschidem. Urmând ca, progresiv, să ajungem și la Liga 1 și la alte competiții”, a declarat ministrul Ionuț Stroe la ProSport Live.

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019-2020, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei. Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc.

Vizualizări: 727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: