FRF dă 1,7 milioane de euro membrilor afiliaţi

FRF creează un fond de solidaritate din rezervele sale pentru ajutorarea membrilor afiliați. Cluburile care au secţii de fotbal afiliate la FRF vor primi bani pentru a putea efectua testele COVID. Cluburile de Liga 1, 2 şi 3 precum şi cele de juniori vor primi aceeaşi sumă de bani, 5000 de euro.

Federaţia Română de Fotbal a creat un fond de solidaritate de 1,7 milioane de euro, banii urmând a fi împărţiţi în mod egal către toate cluburile afiliate în vederea acoperirii din cheltuielile legate de COVID-19. Fiecare membru afiliat va primi aproximativ 5.000 de euro în cont începând de săptămâna viitoare. ”Federația Română de Fotbal va oferi membrilor afiliați un sprijin financiar în valoare totală de 1,688 milioane de euro, sumă ce va fi distribuită în mod egal. Decizia a fost luată ca urmare a stabilității financiare a FRF și a garanțiilor primite de la partenerii comerciali ai instituției, fiind înlesnită de măsurile preventive implementate de Federație. Această hotărâre nu va afecta activitatea la nivelul loturilor naționale sau subvențiile pentru competițiile FRF”, a anunțat FRF.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat la finalul ședinței CEx că forul pe care îl conduce înregistrează pierderi de aproape 2 milioane de euro din cauza pandemiei, însă spune că din rezervele financiare de aproximativ 4 milioane de euro acumulate la finalul anului 2019 va împărți membrilor afiliați aproximativ 1,7 milioane de euro.

Președintele federației a explicat și motivul pentru care banii vor fi împărțiți în mod egal, indiferent că cluburile afiliate sunt de Liga 1, 2, 3 sau de juniori. Mai mult, Burleanu susține că există în plan și un al doilea fond de solidaritate, dacă această criză generată de pandemie se adâncește. ”În faţa acestei crize toţi suntem egali, prin urmare fondurile vor fi repartizate în mod egal. Suma va fi de aproximativ 5.000 de euro pentru un membru afiliat. Până acum niciun membru afiliat nu a solicitat ajutorul FRF. Federaţia şi-a asumat un rol proactiv şi credem că aceste fonduri vor putea să îi ajute pe membrii afiliaţi în această perioadă dificilă. Dacă această criză se adânceşte, luăm în calcul şi un alt fond de solidaritate pentru returul acestui campionat”, a mai declarat Burleanu, care își dorește sprijin și din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: