„Butoane” - șeful Ocolului Silvic Tismana, încă o lună de arest la domiciliu. I se alătură și Pașa!

Șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, zis Butoane, inginerul silvic Alexandru Ilie Grecescu și omul de afaceri Petrișor Tănasie, zis „Pașa”, au primit, vineri, încă o lună de arest la domiciliu în dosarul denumit de presă „Mafia pădurilor”.

„Dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Tăerel Ion zis Butoane, Grecescu Ilie Alexandru și Tănasie Petrişor, pe o perioadă de 30 zile, începând cu 13.11.2020 până la data de 12.12.2020, inclusiv”, a decis, vineri, o instanță a Tribunalului Gorj.

În același timp, magistratul care a judecat dosarul a respins propunerea formulată de procurori cu privire la pădurarii Daniel Vasile Văcaru și Daniel Tănasie și inginerul silvic de la ocolul privat din Peștișani, Tiberiu Nicolae Logăscu. În cazul lor, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cei trei nu au voie să plece din țară, să comunice între ei și nici să se apropie de inculpații sau martorii din dosar. În plus, inculpații nu pot reveni la vechile locuri de muncă și nu au voie să dețină, să folosească și să poarte arme. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Procurorii au extins ancheta în dosarul tăierilor ilegale de arbori. Un administrator al unei firme de exploatări forestiere și alți câțiva angajați sunt anchetați în stare de libertate, sub control judiciar.

Acuzațiile la adresa lor sunt multe, începând de la luare de mită în formă continuată până la complicitate la tăiere nelegală de arbori sau favorizarea infractorului.  

Faptele s-au petrecut în special în cursul acestui an, când anchetatorii au instalat camere de supraveghere în zona Peștișani - Tismana.  Camioanele au cărat mari cantități de lemn din pădurile Gorjului, doar cu un singur aviz. Transporturile au avut loc atât ziua, cât și noaptea.

Vizualizări: 4,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: