Decizie în cazul celor trei reținuți de la Peștișani

Procurorii gorjeni au făcut noi rețineri în dosarul „Mafia pădurilor”, patronul unei firme cunoscute de exploatări forestiere din Peștișani, fiul acestuia și încă o rudă fiind reținuți pentru 24 de ore. Cu toții sunt acuzați că au tăiat sute de arbori, folosindu-se de acte false.

Miercuri, la expirarea ordonanței de reținere, instanța a decis amânarea cauzei, pentru pregătirea apărării. A doua zi, Tribunalul Gorj a decis ca cei trei reținuți să fie puși sub control judiciar, nefiind de acord cu propunerea de arestare la domiciliu formulată de procurori.

„Respinge propunerea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul nr. 561/P/2019. (...) dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Fuiorea Purec Ion (Senior), Fuiorea Purec Ion (Junior) şi Fuiorea Purec Ion zis Nică, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05 noiembrie 2020, până la data de 04 decembrie 2020 inclusiv”, se arată în minuta de joi a Tribunalului Gorj.

Pe timpul controlului judiciar, cei trei nu au voie să plece din țară și nici să se apropie de „inculpaţii Ion Tăerel zis „Butoane”, Grecescu Ilie Alexandru, Văcaru Daniel Vasile, Tănase Petrişor, Logăscu Tiberiu Nicolae, Cioboată Mihail, Brâncuşi Radu, Tănasie Daniel, Popescu Vasile Gabriel, Frăţilescu Petre zis Tică, Căruntu Marius Nicolae, Brînzan Gheorghe din prezenta cauză”, precum și de mai mulți martori.

În plus, ei nu au voie să-și exercite meseria sau să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele, respectiv Fuiorea Purec Ion (Senior) activitatea de administrare a SC Şupelniţa SRL Peştişani, iar Fuiorea Purec Ion (Junior) şi Fuiorea Purec Ion, zis Nică, profesia de tehnician silvic în cadrul SRL-ului.


Sentința judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată.

În acest dosar au fost arestați la domiciliu, în octombrie, șeful Ocolului Silvic Tismana – Ion Tăerel, doi ingineri silvici, doi pădurari şi un administrator de societate comercială cu profil exploatări forestiere, iar alți doi drujbişti şi doi şoferi se află sub control judiciar.

Vizualizări: 3,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: