Patronul Craiovei din Liga 2, condamnare de 3 ani. Cu executare

Patronul echipei de fotbal FCU Craiova, Adrian Mititelu, a fost condamnat definitiv la tei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, se arată în decizia Curții de Apel din Craiova. Hotărârea din data de 5 noiembrie 2020 este una definitivă după ce, în primă instanță, Mititelu fusese achitat.

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA din Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Omul de afaceri l-a vândut la FCSB pe Mihai Costea, în 2011, înainte ca gruparea olteană să fie dezafiliată. Suma transferului a fost de 1.1 milioane de euro, tranzacția realizându-se deși lotul de jucători al Craiovei se afla la cel moment sub sechestrul Fiscului. În total, era vorba despre 39 de fotbaliști, printre aceștia aflându-se și Mihai Costea. La acel moment, echipa avea datorii la stat în valoare de 9.906.095 de lei, sumă pe care Fiscul încerca să o obțină prin executare silită.

“În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie.  În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive”, se arată în decizia Curţii de Apel.

Adrian Mititelu vrea să atace decizia pe o cale extraordinară.

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: