Viceprimar demis ilegal, consiliu local bun de plată

Viceprimarul demis al comunei Bustuchin a câștigat definitiv procesul intentat Consiliului Local.

Gheorghe Stoenescu a fost îndepărtat din funcție, la sfârșitul lunii noiembrie 2019, la propunerea primarului Ion Ciocea și cu ajutorul colegilor din PSD. La a treia încercare, nouă din cei 13 consilieri au ridicat mâna pentru demiterea viceprimarului. Pentru acest gest, șapte consilieri PSD au fost excluși din partid.

Stoenescu s-a adresat justiției, iar Tribunalul Gorj i-a dat dreptate, anulând dispoziția de revocare din funcție și reintegrarea acestuia pe post. Consiliul Local Bustuchin a atacat sentința. Marți, 3 noiembrie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat asupra speței.

„Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimat a sumei de 1.500 lei cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat. Definitivă”, potrivit sentinței.

Prin urmare, Consiliul Local Bustuchin este bun de plată. „Anulează hotărârea Consiliului Local Bustuchin nr. 54/27.11.2019. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu indemnizaţiile indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care este îndreptăţit să beneficieze între data eliberării din funcţie şi data reintegrării efective în funcţia de viceprimar, sumă actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective şi dobânda legală calculată de la data scadenţei debitului şi până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.550 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în decizia din 10 iulie a Tribunalului Gorj, rămasă acum definitivă.

Între timp, au avut loc alegeri locale, iar vicele nu mai poate reveni pe funcție. Va trebui însă să fie despăgubit, iar suma se ridică la circa 50 de mii de lei.

Ciocea a fost reales primar, iar consiliul local are o nouă configurație. Din cei 13 aleși locali, 6 sunt de la Pro România, 4 de la PSD, iar PMP, USR și PNL au câte un reprezentant. Noua majoritate politică va fi în jurul Pro România, PNL și USR având interdicție în a colabora cu PSD.

Ședința de constituire a Consiliului Local Bustuchin a avut loc pe 28 octombrie, iar la viitoarea întrunire este posibil să se aleagă noul viceprimar.

Vizualizări: 4,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: