Ca Vântu fără gându

Un nou personaj întărâtă spiritele în România. De când Pisicuțul tace tot mai supărici, poporul avea nevoie de un nou șef al antipaticilor pe care să-și verse tot năduful, mai ales online. Gând la gând cu bucurie, taman atunci și-a făcut cont de Facebook Sorin Ovidiu Vântu. Da, da, chiar el, șeful ultimului Caritas, rebranduit ca FNI, îmbogățit cu banii fraierilor și-ai bătrâneilor creduli, practic banii mă-tii și ai lui bunică-tu', bani reinvestiți ulterior într-un trust de presă scăpat de sub control; scăpat de sub control în ambele sensuri.

Trustul lui Vântu era ca floarea cea vestită. O televiziune, vreo 10 ziare, și mai multe reviste, radiouri trei dintre care unul (Guerrilla) cu super fițe și bășini. Salarii imense. Serios zic, imense. Dar, ca în orice gașcă de incompetenți dornici să parvină condusă de un șmecher care-a furat suficient cât să nu se uite la bani, salariile erau invers proporționale cu cantitatea muncii. Cel care muncea cel mai mult în trustul ăla avea cu siguranță un salariu bun. Dar abia ăla care nu făcea nimic rupea gura târgului. La un audit intern de după victoria lui Băsescu (semnalul sfârșitului pentru Vântu), el și directorașii cei viteji de la Realitatea-Cațavencu au descoperit că plăteau salarii de 20.000 de euro pe lună unor oameni pe care nu-i cunoșteau; sau cel puțin așa pretindeau, că nu i-ar cunoaște. Le-au căzut registrele în baltă din cauza șocului, că întâlnirile se produceau (mai toate) în Deltă.

Nu vă lăsați amăgiți. Deși un tip spiritual și citit, spontan și mai mereu spumos, Vântu e tot un bou, ca de altfel marea majoritate a oamenilor îmbogățiți în capitalismul ăsta unic și ciudat. Afacerea lui de presă a însemnat o gaură neagră pentru bani și pentru oameni, soldându-se nu doar cu niște pierderi uriașe, ci și cu niște pierderi în zadar, pentru că imaginea patronului dezmățului și-a protejaților lui n-a mai putut fi spălată nici de o mie de ape, după ce justiția a dezvăluit toate măgăriile pe care le-a făcut (și țineți cont că în dosarul cel gras încă e judecat!).

”Întăriți-vă statul!”, șuiera un Vântu furios când încă nu era personajul căzut de acum. Avea dreptate. În unele cazuri, bandiții fac speculații la limita legii, bucurându-se de slăbiciunea și lipsa de interes ale statului. Ei bine, statul s-a mai întărit un pic, iar Vântu e primul care remarcă asta. În definitiv, în tot cinismul său, e un om fair play. Ptiu, drace, că era să zic ”cinstit”. Mă rog. Acum are cancer, deci o să-l gratulez, totuși, cu fair play. Mai multe despre bolovanii care s-au îmbogățit pe cârca noastră, însă, într-un episod viitor.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: