Cabanier: Pierderi de până la 10 mii de euro din cauza drumului închis

Războiul declanșat între cabanierii din Rânca și drumarii care se ocupă de șoseaua ce duce spre stațiune este departe de a fi stins. Proprietarii de pensiuni din Rânca susțin că au înregistrat pierderi uriașe din cauza drumului care a fost închis aproape două zile. Între 3.000 și 10.000 de euro ar fi pierdut cabanierii pentru că mulți turiști au făcut cale-ntoarsă la sfârșitul săptămânii trecute.

Cel care a anunțat cifrele a fost Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca: „Din discuțiile purtate cu proprietarii a trei hoteluri și cu încă opt proprietari de pensiuni, am ajuns la concluzia că toți am avut pierderi în acest week-end. Pierderile sunt cuprinse între 3.000 și 10.000 de euro. Din acest motiv, solicit darea în judecată a celor vinovați, pe persoană fizică”.

Supărați că li s-au anulat rezervările, cabanierii vor ca responsabilii cu deszăpezirea să răspundă cu funcția. „Cerem demisia șefului de district de la Rânca”, a adăugat și Angela Vintilescu, proprietarul unui hotel în Rânca. „Cred că după aceste zile de cod galben, cineva care răspunde de bunul mers al circulației pe DN 67C Novaci – Rânca trebuie să-și scrie frumos demisia”, a transmis și Constantin Pănescu.

Tudor: Nu lucrăm pentru cabanieri

De partea cealaltă, reprezentanții Drumurilor Naționale Târgu Jiu reamintesc că viscolul și cantitatea mare de zăpadă au fost motivele pentru care șoseaua a fost închisă, iar utilajele au intervenit extrem de greu. Șoferii de pe autospeciale au muncit 48 de ore neîncetat să poată curăța drumul spre stațiune pentru ca turiștii să fie în siguranță.

“Noi nu suntem în slujba cabanierilor. Noi nu lucrăm pentru cabanieri. Pentru ei, lucrează ospătarii, bucătarii. Noi lucrăm pentru cetățenii care circulă pe drumuri. Pe cei care ne-au criticat îi număr pe degete, dar asta nu contează. Am dus cu șenilata copii bolnavi în Novaci. Nu folosim noi șenilata să ducem nu știu ce societăți comerciale să facă bani în Rânca, pentru că de-asta ne-a reclamat un domn, dar nu ne interesează”, a fost mesajul lui Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Tudor a spus că nu doar banii sunt importanți, ci și viețile turiștilor: “Eu le înțeleg supărarea celor din Rânca pentru că doi, trei turiști la o cabană cu cinci camere înseamnă niște bani, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că viața oamenilor este mai presus de orice”.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: