Cabinet de neurologie în Ambulatoriul Spitalului de la Sadu

Ambulatoriul Spitalului Bumbeşti Jiu va intra în reabilitare. Aproximativ un milion de euro va fi investit în echipamente, aparatură medicală şi în amenajarea unui cabinet de neurologie chiar în incinta ambulatoriului. Potrivit primarului Constantin Bobaru, spitalul din Bumbeşti Jiu este singura unitate spitalicească din Gorj care are specialişti pentru recuperare neurologică.

Un cabinet de neurologie va funcţiona în cadrul Ambulatoriului Spitalului Bumbeşti Jiu în mai puţin de un an.  Pe lângă dotarea cu echipamente şi aparatură medicală, ambulatoriul va fi extins cu un cabinet de neurologie. Investiţia este de aproximativ un milion de euro. „Am semnat contractul de finanţare pe Programul Operaţional Regional pentru suma de un milion de euro în vederea reabilitării ambulatoriului. Vor fi făcute dotări cu echipamente şi aparatură medicală de peste 700 de mii de euro. De asemenea, se va realiza şi o extensie a spaţiului ambulatoriului unde va fi amenajat un cabinet de neurologie. Pentru aceasta s-a alocat suma de 280 de mii de euro”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu. Potrivit edilului local, ambulatoriul nu va duce lipsă de specialişti nici în condiţiile în care cabinetul de neurologie va deveni funcţional. „Ambulatoriul este deservit de medicii din spital. Nu ducem lipsă de cadre medicale. În momentul de faţă, suntem singurul spital din judeţ care are specialişti pentru recuperare neurologică”, a menţionat Constantin Bobaru.

TERMEN

Termenul de execuţie al investiţiei este de 10 luni. „Trebuie să ne mişcăm foarte repede pentru că termenul este foarte scurt. Avem la dispoziţie doar 10 luni pentru a parcurge toate etapele de selecţie şi pentru a realiza investiţia”, a declarat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: