Şcolile din Văgiuleşti, pregătite de începerea anului şcolar

Autorităţile locale din Văgiuleşti pregătesc în această perioadă toate unităţile şcolare din comună pentru începerea noului an şcolar. În perioada călduroasă au fost efectuate reparaţii şi modernizări, iar acum urmează ca unităţile să fie alimentate cu lemne pentru perioada răcoroasă. La cele patru unităţi şcolare şi preşcolare din comună studiază circa 300 de copii.

Primăria Văgiuleşti a alocat în vara aceasta circa 400 de milioane lei vechi pentru reparaţiile şi modernizările unităţilor şcolare şi preşcolare din localitate. De asemenea, săptămâna aceasta a fost completat şi necesarul de lemne la fiecare unitate în parte. La lucrările de reparaţii de la şcoli au participat şi persoane beneficiare de ajutor social, ceea ce a condus la cheltuieli mai mici din bugetul local. „Toate şcolile din comună sunt pregătite începerea anului şcolar, am mers personal să verific cum s-au efectuat lucrările. Avem patru unităţi şcolare. Au fost refăcute zugrăvelile, la sfârşitul săptămânii vom face şi o deratizare şi dezinsecţie. Am adus îmbunătăţiri, pe unde a fost cazul am pus şi plăci de rigips pe nişte pereţi. Am făcut şi termoizolaţia la două săli de clasă.. E asigurat şi material lemnos pentru perioada de iarnă. Am dus circa 100 mc de lemne şi mai avem de asigurat circa 20 mc la celelalte două şcoli primare. Atât mai este necesar deoarece mai sunt şi câteva rezerve de anul trecut”, a declarat primarul din Văgiuleşti, Constantin Pîrjol.

Autorităţile locale din Văgiuleşti au înfiinţat şi un after school în satul Covrigi pentru copiii din comună. Clădirea a fost amenajată şi utilată corespunzător, însă unitatea va fi dată spre folosinţă anul viitor dat fiind faptul că încă nu a fost obţinută autorizaţia de funcţionare.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: