Oraşul Rovinari are serviciu voluntar de pompieri

Primăria Rovinari a înfiinţat un serviciu voluntar de pompieri. Zece rovinăreni au fost aleşi să facă parte din acest nou serviciu care va asigura intervenţiile în caz de incendiu în localitate. Practic , aceştia vor fi pompieri voluntari şi vor fi remuneraţi numai în funcţie de intervenţiile pe care vor avea.

Compartimentul de Pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de la Primăria Rovinari a fost desfiinţat ca urmare a faptului că numărul personalului angajat era insuficient şi primăria nu mai putea efectua alte angajări. Ca urmare, autorităţile locale au decis înfiinţarea unui serviciu voluntar de pompieri care va merge la intervenţii doar atunci când va fi nevoie. „Având în vedere că echipa de pompieri din cadrul serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă a oraşului Rovinari nu mai putea funcţiona pentru că nu mai aveam decât trei pompieri, legea interzicându-ne să mai angajăm pentru a mai completa posturile, practic asiguram stingerea incendiilor doar cu un pompier şi un şofer, nu mai puteam face asta într-un mod corect, am desfiinţat serviciul de pompieri şi l-am transformat în ceea ce trebuia să fie de la început, un serviciu voluntar. Am afişat criteriile de selecţie a voluntarilor, trebuie să fie cetăţean al oraşului, să se încadreze în limitele de vârstă, să corespundă din punct de vedere medical, să aibă sau să urmeze cursuri de pompier”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.   

Zece pompieri voluntari

Noul serviciu voluntar de pompieri va deservi numai oraşul Rovinari. Au fost deja selectate persoanele care vor face parte din acest serviciu. „Voluntarii primesc o sumă de bani acordată de consiliul local pentru prestaţiile pe care le fac de câte ori este nevoie. Avem 10 persoane care şi-au exprimat disponibilitatea de a fi pompieri voluntari. Există un grafic care se face cu ei şi dacă există vreo problemă în timp util au obligaţia să vină şi să intervină, pentru fiecare intervenţie fiind plătit. Vor lucra voluntar şi numai pentru oraşul Rovinari, nu ca până acum când interveneau şi pentru celelalte localităţi. Refuzăm să mai facem servicii pe banul cetăţeanului din Rovinari pentru alte localităţi care au şi ele bugete”, a mai spus Constantin Podaru.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: