Cabinetele pensionarilor, închise pentru că nu au medici

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) a investit aproximativ un miliard de lei vechi în două cabinete medicale care stau închise. Deşi acestea au fost finalizate încă de acum trei luni, nici un cadru medical nu vrea să-şi desfăşoare activitatea aici. Pensionarii aşteptă cu nerăbdare ca aceste cabinete să fie deschise, pentru că vor putea beneficia de consultaţii mai ieftin

CARP a început încă de anul trecut construirea a două cabinete medicale, unul de stomatologie şi unul de medicină generală, unde să poată beneficia de consultaţii toţi pensionarii din Gorj. După ce s-a investit peste un miliard de lei vechi în construirea cabinetelor şi utilarea lor cu aparatură medicală şi mobilier acestea stau închise. Deşi trebuia să funcţioneze încă de acum două luni, acest lucru nu a fost posibil din cauză că nici un medic nu este dispus să lucreze la aceste cabinete. Mai mult decât atât, ele nu pot fi înregistrate decât ca şi cabinete medicale individuale ale medicilor care îşi desfăşoară activitatea în ele. „Noi trebuia să deschidem cabinetele din luna iunie-iulie că de atunci sunt gata lucrările, s-au făcut şi ultimele finisări, am achiziţionat mobilier nou-nouţ şi aparatură medicală pentru cabinetul de stomatologie, dar nimeni nu vrea să lucreze aici. Nu avem medici, iar pensionarii tot vin să ne întrebe când le dăm drumul. Noi avem toate avizele necesare de funcţionare, însă este o problemă. Cabinetele nu pot fi înregistrate ca fiind ale CARP ci ca şi cabinete medicale individuale ale medicilor care lucrează aici. Din nefericire nu avem medici. Nu ştim când o să le putem folosi”,  a declara Iulia Cioplea, contabil şef la CARP.

Pensionarii aşteptă cu nerăbdare ca aceste cabinete să fie deschise ca să beneficieze de consultaţii mai ieftine sau chiar gratuite. „De abia aşteptăm să deschidă cabinetele. Noi vrem cât mai repede, dar tot tărăgănează. Ne-au promis că va fi curând, curând şi aşa ne duc cu vorba. Venea şi noi aici ca să nu mai dăm bani la medicii peste tot. Aici era mai ieftin sau gratuit am înţeles”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: